100

Εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης - Μεγάλη η προσέλευση στις κάλπες (vid)

Κρήτη
Εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης - Μεγάλη η προσέλευση στις κάλπες (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εγρήγορση ο κλάδος με φόντο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα, προκειμένου να ψηφίσουν για την ανάδειξη των μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων και των Τοπικών Διοικήσεων τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης. Η συμμετοχή από νωρίς το πρωί ήταν μεγάλη με τους οικονομολόγους να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της κάλπης, σε μια περίοδο που και λόγω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στο οποίο αντιδρούν, όπως είπαν, η ενίσχυση του θεσμικού ρόλου του Επιμελητηρίου ως συμβούλου της πολιτείας, κρίνεται κάτι περισσότερο από επιτακτική.

Να ενισχύσουν το ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου που αποτελεί θεσμικό  σύμβουλο της πολιτείας, σε μια χρονική στιγμή που στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών έχουν έρθει τα πάνω κάτω με τις ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, στοχεύουν  οι οικονομολόγοι και στην Ανατολική Κρήτη, οι οποίοι σήμερα προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων και των Τοπικών Διοικήσεων.

Η συμμετοχή από νωρίς το πρωί ήταν μεγάλη, με τους οικονομολόγους από Ηράκλειο και Λασίθι να επιλέγουν ανάμεσα σε έξι ψηφοδέλτια.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ – ΝΕΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

ΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Όπως επισήμαναν υποψήφιοι στις εκλογές και επικεφαλής παρατάξεων  η στάση του Οικονομικού Επιμελητηρίου που ζήτησε την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, μιλώντας για αναχρονιστικά συστήματα που προσλαμβάνουν τον υπολογισμό του  εισοδήματος με τεκμαρτό τρόπο, που πάντως δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Δικαίωμα ψήφου είχαν όλα τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  που είναι οικονομικά ενήμερα μέχρι και 31/12/2022. Στο Τμήμα Ανατολικής Κρήτης τα μέλη είναι περίπου 4 χιλιάδες , ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για συμμετοχή που ξεπερνούσε τα 1400 άτομα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News