Διαμαρτυρία, κινητοποίηση για φορολογικό

Η “σφαγή” των επαγγελματιών: Αντιδράσεων συνέχεια για το φορολογικό - Εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων της Κρήτης μιλούν στο neakriti.gr

Κρήτη
Η “σφαγή” των επαγγελματιών: Αντιδράσεων συνέχεια για το φορολογικό - Εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων της Κρήτης μιλούν στο neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψηφίστηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά οι αντιδράσεις παραμένουν - Συνέχεια κινητοποιήσεων από τους δικηγόρους, “πυρ και μανία” οι επαγγελματίες, αγανάκτηση και στους ξενοδόχους

“Πυρ και μανία” με το νέο φορολογικό σύστημα, που ψηφίστηκε τελικά στη Βουλή, δηλώνουν οι εκπρόσωποι πολλών παραγωγικών τάξεων στη χώρα μας. Μετά από πολλές μικρές - αλλά και ορισμένες μεγάλες υποχωρήσεις - σε επιμέρους διατάξεις, το νέο φορολογικό ψηφίστηκε προχθές και σε τρεις εβδομάδες περνάει από τη θεωρία στην πράξη.

Βάζοντας στόχο τη διασφάλιση 2 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή ως το 2026, η κυβέρνηση ρίχνει 11 νέα “όπλα” στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής: ψηφιακούς ελέγχους “παντού”, τεκμήρια για επαγγελματίες, “κυνήγι” στο λαθρεμπόριο, απαγορεύσεις (έως και κατάργηση) των μετρητών σε συναλλαγές. Επιβάλλει όμως και “τέλος ανθεκτικότητας” 0,5 έως 10 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία, αλλά και νέους κανόνες και ΦΠΑ στα airbnb!

Από τις 11 αλλαγές, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κυρίως στην τεκμαρτή φορολόγηση των επαγγελματιών. Στην τελική του μορφή, όπως ψηφίστηκε όμως, προβλέπει και άλλες 10 παρεμβάσεις, που θα ενεργοποιηθούν από 1ης Ιανουαρίου 2024 και μετά.

Συγκεκριμένα, για τη φορολόγηση επαγγελματιών:

Το νέο σύστημα προβλέπει ειδική κλίμακα τεκμαρτού εισοδήματος μόνον για επαγγελματίες. Θα ισχύσει το 2024 και θίγονται μόνον όσοι δηλώνουν κέρδη λιγότερα από τα κατώτατο όριο, ανάλογα με τα χρόνια στο επάγγελμα, πόσα δίνουν στο προσωπικό τους και αν κάνουν τζίρο μεγαλύτερο από τον μέσο όρο του κλάδου τους.

Ιδιαίτερα επηρεάζονται 1 στους 2 επαγγελματίες (περίπου 300-350 χιλιάδες από τους 735.000 αυτοαπασχολούμενους στη χώρα), που δηλώνουν στην εφορία ετήσια εισοδήματα μικρότερα από τα τεκμήρια διαβίωσης για τα σπίτια ή τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν (εκτός αν δεν έχουν τίποτα στο όνομά τους, δηλώνουν πως ζουν φιλοξενούμενοι σε ξένο σπίτι ή βρίσκουν άλλους τρόπους για να τα παρακάμπτουν).

Για τους υπόλοιπους προκύπτουν ελαφρύνσεις ή επιβαρύνσεις που φτάνουν έως 600 ευρώ για τους περισσότερους. Περίπου 100.000 θα δουν επιβάρυνση πάνω από 1.000 ή ως και 3.000 ευρώ το πολύ.

Αρχής εξαρχής από την ελάχιστη αμοιβή εξαιρούνται: αγρότες, “μπλοκάκια” που αμείβονται με απόδειξη παροχής υπηρεσιών και νέοι ως 3 έτη στο επάγγελμα. Χθες προστέθηκαν καφενεία σε μικρά χωριά και ασφαλιστές που συνεργάζονται με 1-2 ασφαλιστικές εταιρείες (αντιμετωπίζονται σαν “μπλοκάκια”).

Μείωση 50% επίσης θα έχουν και όσοι άλλοι επαγγελματίες, εκτός από καφενεία, έχουν έδρα και κατοικία σε χωριό έως 500 κατοίκους ή νησιά έως 3.100.

Το τεκμήριο μειώνεται κατά 50% και για:

- Εκμεταλλευτές ταξί με ποσοστό ιδιοκτησίας επί του οχήματος που δεν υπερβαίνει το 25%.

- Επαγγελματίες που παρουσιάζουν αναπηρία 67% έως 79%.

- Μονογονείς με ανήλικα τέκνα.

- Γονείς με εξαρτώμενα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

- Γονείς πολύτεκνων οικογενειών.

Με τα νέα δεδομένα, κάθε ελεύθερος επαγγελματίας το 2024 θα φορολογηθεί για ελάχιστη επιχειρηματική αμοιβή που μπορεί να φτάνει μέχρι 50.000 ευρώ, ως εξής:

• νέοι έως 3 έτη: μηδέν τεκμαρτό κέρδος,

• 4 έτη (έναρξη 2019): τεκμαρτό κέρδος 3.604 €,

• 5 έτη (έναρξη 2018): τεκμαρτό κέρδος 7.316 €,

• 6 έτη (έναρξη 2017): τεκμαρτό κέρδος 10.920 €,

• 7-9 έτη (έναρξη 2014-2016): τεκμαρτό κέρδος 12.012 €,

• 10-12 έτη (έναρξη 2011-13): τεκμαρτό κέρδος 13.104 €,

• 13 και άνω (προ 2010): τεκμαρτό κέρδος 14.196 €,

• αν δίνει σε υπάλληλο περισσότερα: αυξάνεται το τεκμαρτό (έως τα 30.000 €),

• βάσει μισθοδοσίας υπαλλήλων: προσαύξηση 10% των μισθών (ως 15.000 €),

• αν έχει υψηλές εισπράξεις: προσαυξάνεται κατά 5% της διαφοράς από τον μέσο όρο του κλάδο του (αντί αύξησης 35 ή 70% ή 100% που προβλεπόταν αρχικά),

• μάξιμουμ τεκμαρτό εισόδημα συνυπολογιζόμενου και υψηλού τζίρου: έως 50.000 €.

Με τις αλλαγές που επήλθαν στο αρχικό σχέδιο, το τεκμήριο θα είναι μαχητό και για όποιον ζητήσει φορολογικό έλεγχο για να αποδείξει το βάσιμο των επιχειρημάτων του.

- Μείωση Τέλους Επιτηδεύματος 50% (δηλαδή 325 ευρώ) για τους επαγγελματίες που υπόκεινται στο τεκμαρτό εισόδημα.

- POS: Προχωρά η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, έως τέλος Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου ενδεχομένως. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση, ώστε τα POS να επεκταθούν σε ολόκληρη τη λιανική, ενώ πιλοτικά θα εφαρμοστεί το ψηφιακό δελτίο αποστολής.

- MyData: Καθίσταται υποχρεωτική η υποβολή των στοιχείων στο σύστημα MyData. Τα έσοδα δεν μπορεί να είναι λιγότερα από αυτά που φαίνονται στο σύστημα, ούτε θα αναγνωρίζονται δαπάνες που δεν έχουν υποβληθεί σε αυτό.

- Ηλεκτρονικά τιμολόγια: Μόλις ληφθεί η απαιτούμενη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά ηλεκτρονική τιμολόγηση.

- Appodixi: Χρηματική ανταμοιβή το 10πλάσιο κάθε παράνομης απόδειξης (τουλάχιστον 100 και έως 3.000 ευρώ) για καταναλωτές που τις σκανάρουν και τις αποκαλύπτουν με χρήση της εφαρμογής Appodixi από το κινητό τους.

- Μετρητά: Τα πρόστιμα για συναλλαγές άνω των 500 € με μετρητά αυξάνονται στο διπλάσιο της αξίας της συναλλαγής.

- Ακίνητα: Απαγορεύονται οι αγοροπωλησίες ακινήτων με μετρητά, θα γίνονται δεκτά μόνο τραπεζικά μέσα πληρωμής.

- Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Όποιος νοικιάζει από τρία ακίνητα και πάνω θα αντιμετωπίζεται ως επιχείρηση και θα υπάγεται σε καθεστώς ΦΠΑ.

- Λαθρεμπόριο καυσίμων: Επιβάλλεται διακοπή κάθε συνεργασίας των εταιρειών εμπορίας καυσίμων με πρατήρια που παρανομούν. Αν υπάρξει παραβίαση της νομοθεσίας ιδιαίτερα για το λαθρεμπόριο και το σύστημα των εισροών-εκροών, θα σφραγίζονται όλες οι εγκαταστάσεις για δύο χρόνια και δε θα μπορούν να ξανανοίγουν ούτε με άλλο ΑΦΜ. Επιπλέον, εισάγονται μέτρα δέουσας επιμέλειας, στο πλαίσιο των οποίων οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων υποχρεώνονται να ελέγχουν τα πρατήρια με τα οποία συνεργάζονται και να ειδοποιούν σε περίπτωση που διαπιστώνουν παραβίαση της νομοθεσίας. Διαφορετικά θα υφίστανται μεγάλες κυρώσεις. Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, για την αυστηρότερη διάταξη για το λαθρεμπόριο που έχει περάσει από οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση.

- Τέλος ανθεκτικότητας και Airbnb: Από το 2024 επιβάλλεται τέλος ανά διανυκτέρευση στα τουριστικά καταλύματα εν γένει, για ενίσχυση του Ταμείου Φυσικών Καταστροφών. Στα Airbnb και πιο απλά καταλύματα θα ανέρχεται σε 1,5 € τη βραδιά, ενώ κλιμακωτά θα αυξάνεται έως και στα 10 ευρώ ανά ακίνητο τη βραδιά βίλες, σουίτες ή μονοκατοικίες 80 τ.μ. και άνω. Από Νοέμβριο μέχρι και τέλος Φεβρουαρίου θα ισχύει μειωμένο τέλος, από 0,5 ευρώ έως 4 ευρώ αντίστοιχα.

 

«Άδικο και εξοντωτικό»

Πέρα για πέρα άδικο και εξοντωτικό χαρακτηρίζει το νέο φορολογικό της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου Μπάμπης Λεκάκης.

«Γενικότερα, το φορολογικό έχει να κάνει με το τεκμαρτό εισόδημα. Δηλαδή, δεν μπορείς να φορολογείς όλους με τα ίδια κριτήρια, είτε έχουν χαμηλούς τζίρους είτε έχουν υψηλούς τζίρους. Μπορεί το υπουργείο την τελευταία στιγμή να υπαναχώρησε στα περίπτερα ή στα ταξί τα οποία δεν ανήκουν εξ ολοκλήρου σε έναν ιδιοκτήτη, αλλά υπάρχουν κι άλλα επαγγέλματα στην κατηγορία των ταξί», λέει ο Μπάμπης Λεκάκης και φέρνει ως παράδειγμα τα σχολικά κυλικεία.

«Έχουν διατιμημένες τιμές. Δεν μπορούν να πουλάνε όσο θέλουν. Και δε δουλεύουν και όλο τον χρόνο. Και τι θα πρέπει να κάνει, δηλαδή, ένας που έχει ένα σχολικό κυλικείο και εισπράττει 5, 6 και 7 χιλιάδες τον χρόνο και κάνει συμπλήρωμα στο εισόδημα του νοικοκυριού του, να ζητήσει έλεγχο από την εφορία και να πάει σε αυτή τη διαδικασία;», διερωτάται ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ.

Προσθέτει, εξάλλου, ότι, πέρα απ’ όλα αυτά, «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι σχεδόν το σύνολο των επαγγελματιών που θα κληθούν του χρόνου να πληρώσουν υπέρογκα ποσά δεν είναι νέοι στο επάγγελμα. Άρα θα μετράνε τριετίες, θα μετράνε πόσους υπαλλήλους έχει το κάθε κατάστημα, άρα δε θα μιλάμε για 1 και 2 χιλιάδες ευρώ, θα μιλάμε από 10.000 ευρώ και πάνω στα περισσότερα επαγγέλματα σε φόρο»!

 

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι αγρότες

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι αγρότες, οι οποίοι όμως δεν επηρεάζονται από το νέο φορολογικό, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα στα οποία οι ίδιοι οφείλουν να δείξουν προσοχή, περιγράφει στο neakriti.gr ο φοροτεχνικός και πρώην πρόεδρος των φοροτεχνικών του νομού Ηρακλείου Παύλος Μπαριτάκης.

Συγκεκριμένα, όπως λέει, στην παρούσα φάση θα πρέπει οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να γνωρίζουν ότι είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για να γίνουν οι δηλώσεις ως προς τη συμβολαιακή γεωργία.

«Ο παραγωγός δηλώνει ότι έχει διαθέσει το 70% της παραγωγής του σε συγκεκριμένο έμπορο. Είναι για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Και μέσα από τη συμβολαιακή γεωργία, ο αγρότης έχει μείωση του φορολογικού του συντελεστή κατά 50%. Το αφορολόγητο είναι στα 8.400 ευρώ. Και αν ο παραγωγός πάει για παράδειγμα στα 10.000 ευρώ και πρέπει να φορολογηθεί με το 22%, θα φορολογηθεί μόνο για τα 5.000 ευρώ. Άρα είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για τους αγρότες»...

Εκτός από το κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι δικαιούχοι πρέπει να είναι και μέλη Ομάδων Παραγωγών και Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων.

Στο ερώτημά μας σε τι ποσοστό ανέρχονται οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ο Παύλος Μπαριτάκης μάς είπε ότι σε όλη την Ελλάδα είναι γύρω στους 300.000. Για τα ακριβή ποσοστά ανά περιοχή θα υπάρχει εικόνα όταν θα δημιουργηθεί το Μητρώο Αγροτών στα Τμήματα Αγροτών των Επιμελητηρίων της χώρας.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης είναι ο αγρότης του οποίου το γεωργικό εισόδημα ανέρχεται τουλάχιστον στο 50% του συνολικού του εισοδήματος.

Στο μεταξύ, από την πώληση του περυσινού ελαιολάδου, όπως εξηγεί ο κ. Μπαριτάκης, αλλά και γενικότερα από την πώληση των προϊόντων τους πέρυσι, όσοι είχαν από 15.000 ευρώ και πάνω έσοδα, είτε από 5.000 ευρώ και πάνω αγροτικές επιδοτήσεις, θα πρέπει φέτος να αλλάξουν, να μπουν στο κανονικό καθεστώς αγρότη και να τηρούν βιβλία εσόδων και εξόδων.

 

“Παρενέργειες” και στον τουρισμό - Οργή για το “εξοντωτικό” τέλος διανυκτέρευσης

Υπάρχουν όμως παρενέργειες και για τον τουριστικό τομέα από τον νέο φορολογικό νόμο. Όπως τονίζει στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης Μανόλης Τσακαλάκης, «βάλανε έναν φόρο-χαράτσι. Τον καινούργιο φόρο που το ονομάσανε τέλος διανυκτέρευσης, για να εισπράττεται και να πηγαίνει, λέει, για τις φυσικές καταστροφές και αυτός φτάνει να επηρεάζει την τιμή του δωματίου μέχρι και 33%! Δηλαδή, φανταστείτε ότι ένα ζευγάρι που θα έρθει για 14 μέρες θα πρέπει να πληρώσει σε ένα ξενοδοχείο 140 ευρώ εξαιτίας αυτού του φόρου. Αυτό δε συμβαίνει πουθενά αλλού. Παντού υπάρχει ο δημοτικός φόρος. Εμείς τον δημοτικό φόρο θα τον δεχόμασταν γιατί θα ήταν ανταποδοτικός. Αυτό με τον “πράσινο” φόρο δε συμβαίνει»...

Ο Μανόλης Τσακαλάκης συνεχίζει λέγοντας: «Είμαστε το πιο ακριβό τιμολογημένο τουριστικό προϊόν της Ευρώπης. Αν πάρουμε τώρα και τους εκτός Ευρώπης προορισμούς ανταγωνιστικούς προς εμάς, τότε αλλάζει το τοπίο άρδην. Δηλαδή, αν βάλουμε μέσα σε αυτούς τους τουριστικούς προορισμούς την Τουρκία, την Τυνησία, την Αίγυπτο, το Μαρόκο και κάποιους άλλους, ε τότε έχουμε χάσει από χέρι».

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Κρήτης λέει επίσης: «Εμείς και από πλευράς ΦΠΑ έχουμε τον υψηλότερο, αλλά και από πλευράς ασφαλιστικών εισφορών έχουμε τις υψηλότερες. Αλλά και από πλευράς φόρου των τουριστικών εταιρειών, πάλι στο 22%, είμαστε οι ακριβότεροι. Παρότι η παρούσα κυβέρνηση είχε υποσχεθεί προεκλογικά στην προηγούμενη τετραετία ότι στο τέλος της τετραετίας που πέρασε ο φόρος των εταιρειών θα ήταν στο 20%. Το υπενθυμίσαμε αυτό στον κ. Μητσοτάκη και είπε “ναι, θα το δω κ.λπ.” και θα κόψει, λέει, 1% από την επόμενη χρονιά. Ενώ δίπλα οι Κύπριοι έχουν 12%. Ο ΦΠΑ είναι 13%, ενώ σε άλλες χώρες είναι 8-9%».

Καταλήγοντας, λέει ότι «κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε εκτός αγοράς και ότι τα βάρη που μας έχουν φορτώσει αναλογούν σε άλλες κοινωνικές ομάδες και οι ξενοδόχοι τα πληρώνουν... Και όμως όλοι συμφωνούν ότι είμαστε βαριά βιομηχανία. Φέρνουμε συνάλλαγμα και παρ’ όλα αυτά μας αντιμετωπίζουν σαν μπακάληδες».

 

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις μέχρι τις 5/1 οι δικηγόροι - Απαντούν με προσφυγή στα δικαστήρια

«Παραμένουμε στις επάλξεις και θα απαντήσουμε δυναμικά με προσφυγή στα δικαστήρια, αλλά και με στοχευμένες αποχές». Τάδε έφη, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο neakriti.gr ο γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Νίκος Καραγιάννης.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, ο κ. Καραγιάννης επεσήμανε ότι, μετά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, επέρχονται «κοσμογονικές αλλαγές στον τομέα της Δικαιοσύνης». Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον μέχρι τις 5 Ιανουαρίου του 2024.

«Η κυβέρνηση με τις επιλογές της, όπως η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η μη μείωση του ΦΠΑ στις δικαστικές υπηρεσίες, η μη επέκταση απαλλαγής από τον ΦΠΑ για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ, η μόνη μνημονιακή υποχρέωση που δεν υλοποιήθηκε, η συνεχιζόμενη καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων Νομικής Βοήθειας, η απορρύθμιση των δικηγορικών αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, τα δικηγορικά γραφεία και τις δικηγορικές εταιρείες, η απαξίωση των αμοιβών εμμίσθων δικηγόρων, η μη επαναρτίωση του λογαριασμού του ΟΑΕΔ δημιουργεί περαιτέρω συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης, επαγγελματικού αφανισμού τους και τρώσης της αξιοπρέπειάς τους.

Είναι μάλιστα τόσο αρνητική η στάση της κυβέρνησης έναντι των δικηγόρων, που εύλογα δημιουργεί προβληματισμό ως προς τη σκοπιμότητά της και κατά πόσο αυτή μπορεί να συνδέεται με το λειτουργηματικό χαρακτήρα του δικηγορικού επαγγέλματος και την επιβαλλόμενη ανεξαρτησία, προσωπική, οικονομική και επαγγελματική, του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ολομέλεια.

Όπως μας εξήγησε ο γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, πάντως, «εκτός από το ψηφισθέν νομοσχέδιο, υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα».

«Εισάγονται τροποποιήσεις στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τον Ποινικό Κώδικα που δε μας βρίσκουν σύμφωνους. Επίσης, τους επόμενους μήνες θα απασχολήσει έντονα το θέμα του νέου δικαστικού χάρτη της χώρας», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΔΣΗ, που εξήγησε ότι η επιτροπή που έχει συσταθεί για τις αλλαγές στον δικαστικό χάρτη, δήθεν για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης, εισηγείται «μια βίαιη fast track διαδικασία με κατάργηση υπερασπιστικών δικαιωμάτων και επιβολή εξοντωτικών ποινών και τη μετατροπή ποινών σε χρηματικές ποινές που θα έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική εξόντωση πολλών ανθρώπων, χωρίς να υπάρχει καμία θεσμική εγγύηση».

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η «ταχεία περαίωση της δίκης, η οποία θα οδηγεί για μικρές ποινές στο ταμείο ή στην παροχή κοινωφελούς εργασίας, αλλά και σε κανονική φυλάκιση για ποινές που ξεπερνούν τα δύο χρόνια. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς ότι έρχονται κοσμογονικές αλλαγές στον τομέα της Δικαιοσύνης», μας εξήγησε ο κ. Καραγιάννης.

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, οι δικηγόροι «παραμένουμε στις επάλξεις και δεν υποστέλλουμε τη σημαία των κινητοποιήσεων. Θα απαντήσουμε δυναμικά με προσφυγή στα δικαστήρια, αλλά και με στοχευμένες αποχές!».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News