Κωνσταντίνος Λουκόπουλος

Κωνσταντίνος Λουκόπουλος: Σε τροχιά κατευνασμού και "ξεπλύματος" της Τουρκίας

Κρήτη
Κωνσταντίνος Λουκόπουλος: Σε τροχιά κατευνασμού και "ξεπλύματος" της Τουρκίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τονίζει ότι η Ελλάδα σε αυτή την συγκυρία "ξεπλένει" την Τουρκία και στη Δύση

Ο αντιστράτηγος ε.α και εκτελεστικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας, Κωνσταντίνος Λουκόπουλος εκφράζοντας έντονο προβληματισμό για την ωφέλεια της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα, ειδικά σε αυτή την γεωπολιτική συγκυρία, σημειώνει ότι η υπογραφή διακήρυξης φιλίας και συνεργασίας Αθήνας και Άγκυρας, στην ουσία θα πρόκειται για επέκταση μιας κατευναστικής πολιτικής με αρνητικά έως σήμερα αποτελέσματα για την Ελλάδα στο κλίμα του Πρωτοκόλλου της Μαδρίτης επί Σημίτη το 1997.

Ο κ. Λουκόπουλος τονίζει ότι η Ελλάδα σε αυτή την συγκυρία "ξεπλένει" την Τουρκία και στη Δύση, κυρίως όμως φαίνεται να προσεγγίζει με όρους μυστικής διπλωματίας τις επαφές με την Τουρκία , γεγονός που οδηγεί σε ανάγκη άμεσης γνώσης των συζητήσεων αυτών και του περιεχομένου τους.

Οι "νατα-βρουμενάκηδες" για μια φορά ακόμη δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται πως αυτή η στρατηγική έναντι των τακτικισμών της Τουρκίας, δεν οδηγεί παρά  σε συζητήσεις και τετελεσμένα επί των Τουρκικών αναθεωρητικών απαιτήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News