sillalitirio Ygeia

Σε θέση μάχης ξανά για την Υγεία - Κίνδυνος για την Παιδοψυχιατρική, στους δρόμους για το ΓΝΑΝ

Κρήτη
Σε θέση μάχης ξανά για την Υγεία - Κίνδυνος για την Παιδοψυχιατρική, στους δρόμους για το ΓΝΑΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεντάωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου πανελλαδικά. Στους δρόμους του Αγίου Νικολάου 14 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Την παράταση των συμβάσεων του συνόλου των συμβασιούχων στις δομές υγείας (επικουρικών, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, «τριμηνιτών» επικουρικών που είχαν προσληφθεί κατά εφαρμογή του άρθρου 50 του Ν. 4825/2021, ειδικευόμενων νοσηλευτών, μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ «4.000 στην Υγεία» και προγράμματος για μακροχρόνια ανέργους, μέσω ΕΟΔΥ) για τουλάχιστον ένα χρόνο και με νομοθετική ρύθμιση τη μονιμοποίηση τους με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, ζητούν οι εργαζόμενοι που την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου προχωρούν σε 5ωρη πανελλαδική στάση εργασίας.

«Αγανάκτηση» προκαλεί η συνεχιζόμενη κοροϊδία από όλες τις κυβερνήσεις, που «αναγνωρίζουν την προσφορά τους» αλλά αρνούνται το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση με πλήρη δικαιώματα, δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου στο ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης.

Μιλά για τα κουτσουρεμένα δικαιώματα των συμβασιούχων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που τέθηκε σε διαβούλευση και περιορίζει την παράταση των συμβάσεων σε 3 μήνες (για εργαζόμενους με ΣΟΧ, επικουρικούς και ειδικευόμενους νοσηλευτές) ή 6 μήνες ( για επικουρικούς όλων των ειδικοτήτων), αλλά και την άρνηση του υπουργείου Εργασίας όπως και της ΔΥΠΑ για παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων. Την αδικία σε βάρος των εργαζομένων του Προγράμματος «4.000 στην Υγεία» με τη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών για την μισθολογική εξέλιξη τους, τη μη καταβολή των επιδομάτων παραμεθορίου καθώς και τη μη εφαρμογή των αυξήσεων που προβλέπονται για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

 

«Καμπανάκι κινδύνου για την παιδοψυχιατρική στο ΠαΓΝΗ»

 

Καμπανάκι κινδύνου την ίδια ώρα για τη λειτουργία της παιδοψυχιατρικής που αδυνατεί να κάνει εισαγωγή ασθενών  και  λειτουργεί ως εξωτερικό ιατρείο, όταν αυτή καλύπτει περιστατικά από όλο το νησί και το Νότιο Αιγαίο.  


«Η κοροϊδία του Υπουργείου Υγείας και των τοπικών υγειονομικών διοικήσεων δεν έχει όριο ,όταν λένε ότι στηρίζουν τη δημόσια υγεία στο νησί μας, αφού με ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας δεν νοσηλεύει πλέον παιδιά» καταγγέλλει ο Δημήτρης Βρύσαλης προσθέτοντας:  «Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε την κατάσταση στην Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ η οποία από το Σεπτέμβριο του 2022, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο τώρα, έχει μείνει με 2 μόνο γιατρούς οι οποίοι κάνουν από 15 εφημερίες ο καθένας, 6 από τις οποίες δεν τις πληρώνονται ποτέ! Από 1ης Δεκεμβρίου πρακτικά η κλινική έχει αναστείλει τη λειτουργία της, λειτουργεί σαν εξωτερικό ιατρείο. Να λογοδοτήσουν άμεσα Υπουργείο, ΥΠΕ και διοίκηση ΠΑΓΝΗ τι θα συμβεί τις ημέρες που δεν εφημερεύει παιδοψυχίατρος στο νομό και κάποιο παιδί χρειαστεί εκτίμηση; Τί θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιο παιδί χρειαστεί νοσηλεία σε Παιδοψυχιατρική κλινική;

Το Σωματείο καλεί τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του νησιού να υπερασπιστούν τη λειτουργία της μοναδικής δημόσιας Παιδοψυχιατρικής κλινικής και να παλέψουν για το δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίας ψυχικής υγείας.

 

Σε θέση μάχης ο Άγιος Νικόλαος

 

«Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου βρίσκεται σε πορεία υποβάθμισης λόγω των συνεχών αποχωρήσεων προσωπικού και της υποστελέχωσης του σε βασικές κλινικές και τμήματα. Δυστυχώς οι εξελίξεις οδηγούν στο κλείσιμο του» σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγους στο Ράδιο 98.4 Γιώργος Μανουσάκης.

Μιλά  για την αποψίλωση του αναισθησιολογικού τμήματος που οδηγεί σε αναστολή των τακτικών χειρουργείων, στα κενά του προγράμματος εφημεριών αναισθησιολόγων με άμεσους κινδύνους για την αντιμετώπιση των δύσκολων περιστατικών, και για την πλήρη διάλυση του χειρουργικού τομέα και κλινικών του Νοσοκομείου. Για τη δυσλειτουργία στο ακτινολογικό τμήμα όπου οι μισές εφημερίες μένουν κενές , τον ένα ακτινολόγο που θα διαθέτει το επόμενο διάστημα, τη στελέχωση καρδιολογικής, ΤΕΠ, ΜΕΘ και παθολογικής, το νευρολόγο και ψυχίατρο που λείπει, τον ένα γιατρό σε ουρολογική, ΩΡΛ, ογκολογικό, δερματολογικό, γαστρεντερολογικό. Τις ελλείψεις προσωπικού σε νοσηλευτική, διοικητική, τεχνική, εστίαση, πλυντήρια, φύλαξη, καθαριότητα και λοιπές υποστηρικτές υπηρεσίες.

Ο Σύλλογος καλεί τους βουλευτές της ΠΕ Λασιθίου να πάρουν θέση, να αντιδράσουν στην πλήρη συρρίκνωση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, τους θεσμικούς φορείς και τους πολίτες της περιοχής να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και το δικαίωμα των πολιτών σε δημόσια δωρεάν υγεία. Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί όπως ο Γιώργος Μανουσάκης ενημερώνει θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, στο πλαίσιο του νέου κύκλου κινητοποιήσεων στο Λασίθι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News