Λευτέρης

Συγκλονιστική μαρτυρία 30χρονου για τον αγώνα που δίνει για απεξάρτηση από τον εφιάλτη των ναρκωτικών (vid)

Κρήτη
Συγκλονιστική μαρτυρία 30χρονου για τον αγώνα που δίνει για απεξάρτηση από τον εφιάλτη των ναρκωτικών (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τα παράνομα αλισβερίσια που στήνονται γύρω από τα προγράμματα υποκατάστασης στην εκπομπή ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ της ΚΡΗΤΗ TV

Στη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, που φέτος κλείνει 23 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία, σήμερα δίνει τον δικό του αγώνα ένας 30χρονος άντρας από τη Ρόδο. Ο ίδιος μίλησε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ για το δικό του μακρύ ταξίδι στις εξαρτήσεις, που ξεκίνησε στα 12 του χρόνια, την προσπάθειά του να απεξαρτηθεί και τον αγώνα για να γίνει καλύτερος άνθρωπος και πατέρας.

Μιλώντας στη Μαίρη Καριωτάκη αποκαλύπτει τα παράνομα αλισβερίσια που στήνονται γύρω από τα προγράμματα υποκατάστασης, εξομολογούμενος πως ο ίδιος αγόραζε από τους εξυπηρετούμενους του ΟΚΑΝΑ βουπρενορφίνη - μια ουσία υποκατάστασης που χρησιμοποιείται στα Θεραπευτικά Προγράμματα Υποκατάστασης - όταν τα χρήματα του δεν έφταναν για να πάρει ηρωίνη.

Ο άνδρας από τη Ρόδο συγκλόνισε τους τηλεθεατές της εκπομπής μιλώντας για αυτή την τιτάνια προσπάθεια που αποτελεί έναν εφιάλτη, που με τον κομβικό ρόλο του ΚΕΘΕΑ, όμως, γίνεται πιο ουσιαστικός και αποτελεσματικός.

Ο Λευτέρης, που πλέον είναι στη φάση της επανένταξης, πριν χτυπήσει την πόρτα του ΚΕΘΕΑ είχε περάσει από ένα πρόγραμμα χορήγησης υποκατάστατων.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη η κοινωνία να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων του ΚΕΘΕΑ. Γιατί οι εξαρτήσεις είναι παντού. Γιατί αύριο μπορεί να είναι στην πόρτα μας. Γιατί όσο πάει το ΚΕΘΕΑ... πάμε κι εμείς μαζί του.

Ζητούμενο είναι η τοπική κοινωνία να μπει μπροστά με αρωγό την αυτοδιοίκηση αλλά και τους βουλευτές για να θωρακιστεί το ΚΕΘΕΑ, που παίζει κομβικό και σπουδαίο ρόλο στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στους ανθρώπους που παλεύουν με τις εξαρτήσεις.

Δεν είναι λίγες οι φορές που το τελευταίο διάστημα σύσσωμη η τοπική κοινωνία προχωρά σε κινητοποιήσεις, μιας και όπως λένε οι άνθρωποι του ΚΕΘΕΑ η νέα ψυχιατρική μεταρρύθμιση θα αλλάξει και τον χάρτη στην προσπάθεια των ανθρώπων να απεξαρτηθούν από τις ουσίες και τους εθισμούς.

Και οι καλεσμένοι της ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ στη διάρκεια της εκπομπής αυτό που ζήτησαν είναι να κατανοήσει τόσο η τοπική κοινωνία όσο και η κεντρική Πολιτεία το σημαντικό έργο που επιτελεί το ΚΕΘΕΑ αλλά και το πόσο πίσω πάει τη μάχη με τις εξαρτήσεις το νέο νομοσχέδιο.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News