φραγμα νερά

Έντονος προβληματισμός για την ποιότητα και την ποσότητα των νερών στην Κρήτη (vid)

ακρόαση άρθρου
Κρήτη
Έντονος προβληματισμός για την ποιότητα και την ποσότητα των νερών στην Κρήτη (vid)
«Έχουμε περιοχές στην Κρήτη στις οποίες γίνεται ληστρική εκμετάλλευση του νερού», υπογραμμίζει η γεγνική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Στη σκιά της λειψυδρίας και της κλιματικής αλλαγής, ειδικοί τονίζουν την ανάγκη προστασίας των υδατικών συστημάτων στην Κρήτη ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα τους αλλά και η ποιότητα τους. Η υφιστάμενη κατάσταση των υδατικών πόρων του νησιού καθώς και η ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί σε Μεσαρά και Ιεράπετρα εξαιτίας της νιτρορύπανσης, φαινόμενο που οφείλεται στην υπερβολική χρήση λιπασμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο των ειδικών σε σχετική ημερίδα στο Ηράκλειο.

«Έχουμε περιοχές στην Κρήτη στις οποίες γίνεται ληστρική εκμετάλλευση του νερού», υπογραμμίζει η γεγνική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη και προσθέτει ότι σε αυτές τις περιοχές παρατηρείται έντονη γεωργική δραστηριότητα, μεσω των γεωτρήσεων και των πηγαδιών.

Στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του διαχειριστικού σχεδίου για τα νερά στο νησί μας, ειδικοί αναφέρθηκαν και στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να βελτιωθεί η κακή κατάσταση που αποτυπώνεται σε υδατικά συστήματα κυρίως της Μεσαράς λόγω της υπεράντλησης νερού για τις ανάγκες άρδευσης.

Δείτε το βίντεο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News