ταξι

Τράβηξαν χειρόφρενο τα ταξί από σήμερα - Πανελλαδικές κινητοποιήσεις ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο

Κρήτη
Τράβηξαν χειρόφρενο τα ταξί από σήμερα - Πανελλαδικές κινητοποιήσεις ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλες μέρες απεργούν οι ταξιτζήδες της Αθήνας και άλλες οι ταξιτζήδες της υπόλοιπης Ελλάδας

“Χειρόφρενο” τράβηξαν σήμερα τα ξημερώματα οι οδηγοί των ταξί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών κατά του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, κατόπιν αποφάσεων της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) και του Συνδικάτου Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

«Η φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα θα προκαλέσει υπέρμετρη επιδείνωση της κατάστασης, που θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο ή σε έξοδο από το επάγγελμα», σημειώνουν οι συνδικαλιστές, αποφασίζοντας δύο διαφορετικές επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από σήμερα για την ΠΟΕΙΑΤΑ και ώρα 5 π.μ. και από αύριο μέχρι και την Τετάρτη για το ΣΑΤΑ. Άλλες μέρες απεργούν οι ταξιτζήδες της Αθήνας και άλλες οι ταξιτζήδες της υπόλοιπης Ελλάδας.

«Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί την Πέμπτη, τότε η απεργία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη. Σε διαφορετική περίπτωση (άλλη ημερομηνία ψήφισης) θα οριστεί και νέα ημερομηνία απεργίας», επισημαίνουν πηγές και για τις δύο κινητοποιήσεις...

Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων αποφάσισε απεργία από σήμερα 4/12/23 και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ. Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας.

Τι ισχύει για την Αθήνα

Από την πλευρά του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής ανακοίνωσε ότι με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων προέκρινε 48ωρη απεργία στις 5 και 6 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί άλλη μια απεργία όταν θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη Βουλή.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News