Καφές, καφενείο, καφετέρια

Πιο ακριβό και το “καφενείο” από την πρώτη του έτους – Φόβοι για το 24% ΦΠΑ στον καφέ (vid)

Κρήτη
Πιο ακριβό και το “καφενείο” από την πρώτη του έτους – Φόβοι για το 24% ΦΠΑ στον καφέ (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυρ και μανία ο κλάδος της εστίασης για την επαναφορά του ΦΠΑ – Για «πλήγμα» στην καθημερινή τους χαλάρωση κάνουν λόγο θαμώνες – Δυσβάστακτο για ιδιοκτήτες και καταναλωτές το νέο μέτρο

Θύελλα αντιδράσεων στον χώρο της εστίασης προκαλεί η επαναφορά του ΦΠΑ στο 24% στα σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα ποτά από τις αρχές του νέου έτους.  

Από την αύξηση του ΦΠΑ από 13% στο 24%  δεν φαίνεται να… γλιτώνει ούτε η καθημερινή απόλαυση των πολιτών, ο καφές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν Σύλλογοι Εστίασης σε όλη τη χώρα. Ο σερβιριζόμενος καφές θα είναι… πικρός, καθώς αναμένεται να αγγίξει τα 5 ευρώ, όπως υποστηρίζει ο κλάδος.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ο κλάδος προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι από το νέο έτος θα σταματήσουν να σερβίρουν αναψυκτικά και ροφήματα, τα οποία πρόκειται να αποσύρουν από τους καταλόγους τους. 

Οι εξελίξεις προκαλούν τη δυσαρέσκεια και των θαμώνων και στα συνοικιακά καφενεία, με τους περισσότερους να σημειώνουν ότι θα περιορίσουν την… καθημερινή τους συνήθεια. 

Επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης κάνουν λόγο για ένα δυσβάστακτο μέτρο όχι μόνο για τον κλάδο τους αλλά και για τους καταναλωτές, περιγράφοντας το οικονομικό αδιέξοδο, το κλίμα ανασφάλειας αλλά και τον κίνδυνο των λουκέτων που ελλοχεύει από το νέο έτος. 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News