Μουσικό σχολείο διαμαρτυρία

Αγώνας για τα μουσικά σχολεία: Με κατάληψη απάντησαν οι μαθητές στις Γούρνες - Διδάσκονται μουσικά όργανα σε διαδρόμους, αυλές και σκάλες (vid)

ακρόαση άρθρου
Κρήτη
Αγώνας για τα μουσικά σχολεία: Με κατάληψη απάντησαν οι μαθητές στις Γούρνες - Διδάσκονται μουσικά όργανα σε διαδρόμους, αυλές και σκάλες (vid)
Καλύτερη μουσική εκπαίδευση, κάλυψη των κενών και υποδομές στην πρώτη γραμμή

Μέσω της… μουσικής, μαθητές έστειλαν τα δικά τους μηνύματα τόνισαν την ανάγκη στήριξης των μουσικών σχολείων από την κυβέρνηση, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες φοίτησης με φόντο τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα αλλά και την έλλειψη θέρμανσης στο σχολείο τους, στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών, όπου οι καθηγητές έχουν φτάσει στο σημείο να φέρνουν από τα σπίτια τους τα δικά τους θερμαντικά σώματα για να ζεσταθούν.

Και όλα αυτά, στο πλαίσιο Πανελλαδικής κινητοποίησης των μουσικών σχολείων που διεκδικούν μεταξύ άλλων, την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, την πιστοποίηση των μουσικών σπουδών των μαθητών στο σχολείο και τη δωρεάν παροχή των βιβλίων των μουσικών μαθημάτων.

Μαθητές του Μουσικού σχολείου Ηρακλείου έκαναν λόγο για ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίες ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν στην έλλειψη εκπαιδευτικών στο όργανο του ταμπουρά αλλά και στην έλλειψη μεγάλων αιθουσών για την σίτιση τους.

Μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη, έχοντας στο πλευρό τους, τόσο τους καθηγητές όσο και τους γονείς τους.

Κατάληψη και μουσική διαμαρτυρία για τους μαθητές του μουσικού σχολείου Χανίων, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν με πανό και συνθήματα.

Όπως τόνισαν, διδάσκονται μουσικά όργανα σε διαδρόμους, κάτω από σκάλες ακόμα και στην αυλή του σχολείου, προβλήματα που όπως είπαν ...συχνά επηρεάζουν την απόδοση τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News