Ναρκωτικά, σχολείο, Νέα Αλικαρνασσός

Συναγερμός για μαθητές που βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι σε τουαλέτα σχολείου στο Ηράκλειο - Πιθανό σενάριο η χρήση άγνωστης ουσίας

Κρήτη
Συναγερμός για μαθητές που βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι σε τουαλέτα σχολείου στο Ηράκλειο - Πιθανό σενάριο η χρήση άγνωστης ουσίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά πληροφορίες τα παιδιά ανέφεραν ότι ζαλίζονται και δεν είναι καλά, πιθανόν ύστερα από χρήση κάποιας ουσίας που θα φανεί από τις αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις

Συναγερμός σε Γυμνάσιο Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο από ανήλικα άτομα, μαθητές, κορίτσια και αγόρια που φαίνεται ότι βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι στην τουαλέτα του σχολείου το πρωί της 29ης Νοεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η λιποθυμία δύο ή τριών κοριτσιών και ενός αγοριού πιθανόν να οφείλεται σε χρήση κάποιας ουσίας, σίγουρα επιβλαβούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδιά βρέθηκαν στην τουαλέτα του σχολείου ημιλιπόθυμα, αναφέροντας ότι ζαλίζονται και δεν είναι καλά, πιθανόν ύστερα από χρήση κάποιων ουσιών που οι αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν αν πρόκειται για ναρκωτικά και το είδος αυτών ή κάτι άλλο όπως για παράδειγμα νικοτίνη μέσω στικ για τη διακοπή του καπνίσματος ή κάποιο ηλεκτρονικό τσιγάρο που το συνδύασαν με κανονικό συγκεντρώνοντας υψηλά ποσοστά της ουσίας στον οργανισμό τους. Η εικόνα της αστυνομίας είναι ότι έγινε χρήση στικ διακοπής καπνίσματος προσπαθώντας να κόψουν το κάπνισμα όπως είχε υποδείξει συμμαθητής που είχε χρησιμοποιήσει πέρυσι το καλοκαίρι για να σταματήσει τη συνήθειά του.

Συμμαθητές ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου που ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τις μαθήτριες και τον μαθητή με κινητή μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού και τους μετέφεραν στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Στον χώρο έχει ήδη σπεύσει η αστυνομία για περαιτέρω έρευνα, αναζητούνται οι γονείς τους καθώς πρόκειται για ανηλίκους ενώ ήδη φαίνεται ότι λαμβάνονται και καταθέσεις. 

Το neakriti.gr παρουσιάζει φωτογραφία από τη στιγμή της διακομιδής του 15χρονου νεαρού που παρελήφθη τελευταίος από την κινητή μονάδα για το νοσοκομείο ενώ είχε ήδη φτάσει η αστυνομία και στον σχολικό χώρο βρίσκονται αστυνομικοί και περιπολικό. Δεν υπάρχουν συλλήψεις για κάποιο αυτόφωρο αδίκημα καθώς αυτό διώκεται κατ' έγκληση δηλαδή μόνο με μηνύσεις από τη μια πλευρά στην άλλη, δηλαδή γονείς κατά γονέων του άλλου μαθητή, σχολείου κλπ ενώ συνεχίζεται η διερεύνηση για το τι ακριβώς συνέβη και από πλευράς της Διεύθυνσης του Σχολείου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News