Κρήτη: Απεργούν σήμερα οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί - Ποια τα αιτήματά τους

Κρήτη
Κρήτη: Απεργούν σήμερα οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί - Ποια τα αιτήματά τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεκδικούν λύσεις σε μια σειρά σοβαρών ζητημάτων

Κλειστοί θα είναι σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και στην Κρήτη, διεκδικώντας λύσεις σε μία σειρά σοβαρών ζητημάτων μεταξύ των οποίων και η πληρωμή των οφειλόμενων τεσσάρων μηνών (!) από το ΕΣΠΑ. Απευθυνόμενη στους γονείς, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΟΣΙΠΣ) ζητά την κατανόησή τους, εξηγώντας τους λόγους που τους υποχρέωσαν στη σημερινή απεργία.

Στο κείμενό της η ΠΟΣΙΠΣ αναφέρει: «Αγαπητοί γονείς, οι Ιδιωτικοί Βρεφικοί, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί προσφέρουν περισσότερα από 50 χρόνια πολυεπίπεδο κοινωνικό και παιδαγωγικό έργο, στηρίζοντας την ελληνική οικογένεια, συνεισφέροντας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό όσον αφορά στην υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής των κυβερνήσεων και κυρίως φροντίζοντας, διαπαιδαγωγώντας και εκπαιδεύοντας χιλιάδες παιδιά. Λειτούργησαν (και λειτουργούν) πάντοτε με οποιεσδήποτε συνθήκες, εκτός από ειδικές, όπως την περίοδο της πανδημίας.

Την ερχόμενη Τρίτη όμως 28/11/2023 (σ.σ. σήμερα) βρισκόμαστε στην άβολη θέση να σας ενημερώσουμε ότι θα απεργήσουμε, διεκδικώντας την επίλυση θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων, τα οποία μας προκαλούν σοβαρές δυσκολίες στη λειτουργία μας.

Ζητούμε λοιπόν (ενδεικτικά) από την ελληνική Πολιτεία:

  • Να υπαχθούμε μόνιμα στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και να μη μετακινηθούμε σε κανένα άλλο υπουργείο, διότι η οικογένεια και η προσχολική ηλικία είναι αλληλένδετες.
  • Να εκδοθεί συμπληρωματική-διευκρινιστική εγκύκλιος για τη λειτουργία του θεσμικού μας πλαισίου, η οποία εκκρεμεί 6 χρόνια ήδη (άνοιξη 2017).
  • Να δημιουργηθεί κοινή επιτροπή με τα υπουργεία για την επίλυση θεμάτων μας.
  • Να συμμετάσχουμε στη διαβούλευση και με προτάσεις όσον αφορά στη λήψη μέτρων για το Δημογραφικό.
  • Να ξεκινήσει η διαδικασία απογραφής του κλάδου μας.
  • Να λάβουμε τα οφειλόμενα 4 μηνών (ενώ διανύουμε τον 5ο) του προγράμματος ΕΣΠΑ, καθώς σε κάθε Δομή οφείλονται χιλιάδες ευρώ, χωρίς όμως οι συνάδελφοι να υποβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών, στηρίζοντας για τον σκοπό αυτό τις Δομές τους με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο (ίδια κεφάλαια, δάνεια) για να μην καταστούν προβληματικές και τελικά μη βιώσιμες.

Αυτή τη δύσκολη στιγμή έχουμε ανάγκη από τη δική σας στήριξη, συμπαράσταση και κατανόηση, διότι μόνον εσείς (ανα)γνωρίζετε τις τεράστιες καθημερινές μας προσπάθειες και μόνον μ’ εσάς έχουμε κτίσει αυτή τη σχέση αγάπης, εκτίμησης, σεβασμού, εμπιστοσύνης, που αντανακλώνται στα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών σας, των παιδιών μας καθημερινά. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που θα ενώσετε τη φωνή σας με τη δική μας.

ΥΓ1: Τα Νηπιαγωγεία (συστεγαζόμενα ή μη) θα λειτουργήσουν κανονικά (υπάγονται σε άλλο υπουργείο).

ΥΓ2: Το προσωπικό μας θα πληρωθεί επίσης κανονικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News