Κρήτη: Κατεβάζουν ρολά οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί - «Κόκκινο πανί» τα οφειλόμενα χρήματα από το ΕΣΠΑ (vid)

ακρόαση άρθρου
Κρήτη
Κρήτη: Κατεβάζουν ρολά οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί - «Κόκκινο πανί» τα οφειλόμενα χρήματα από το ΕΣΠΑ (vid)
Σε απεργία προχωρούν οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί αύριο, με φόντο ζητήματα που καίνε τον κλάδο. Ένα από τα κύρια αιτήματά τους, είναι η καταβολή των οφειλόμενων χρημάτων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, καθώς απειλείται η βιωσιμότητά τους
  • Τα ανοικτά μέτωπα των ιδιωτικών παιδικών σταθμών
  • Μείζον ζήτημα το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς»

Κατεβάζουν ρολά αύριο οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί και σε επίπεδο Κρήτης. Η απεργία, έχει ως στόχο να επιλυθούν ζητήματα που προκαλούν πονοκέφαλο στον κλάδο και οδηγούν πολλές δομές σε αδιέξοδο. Η ενσωμάτωσή τους στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, τα οφειλόμενα του προγράμματος ΕΣΠΑ, αλλά και το αίτημα για την δημιουργία κοινής επιτροπής με τα υπουργεία, αποτελούν τα κρισιμότερα ζητήματα.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος, έχουν πολλές φορές χτυπήσει την πόρτα του αρμόδιου υπουργείου ζητώντας λύση στο θέμα των ωφελούμενων χρημάτων από το ΕΣΠΑ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση.

Ζήτημα το οποίο καίει τον κλάδο είναι και το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» καθώς με βάση τον πρόεδρο του Παγκρήτιου συλλόγου δεν υπάρχει κανένας σχετικός έλεγχος, τη στιγμή που οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί ελέγχονται από 13 φορείς ετησίως.

Οι επαγγελματίες αναφέρουν πως αν δεν υπάρξουν απαντήσεις από το κεντρικό κράτος μετά την απεργία, θα προχωρήσουν σε νέες ενέργειες ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News