Αλέξης Καλοκαιρινός

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Τα δημοτικά τέλη θα επανεκτιμηθούν το 2024» - Ακούστε τι δήλωσε στο ράδιο 9.84

Κρήτη
Αλέξης Καλοκαιρινός: «Τα δημοτικά τέλη θα επανεκτιμηθούν το 2024» - Ακούστε τι δήλωσε στο ράδιο 9.84

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκρίθηκε η αναπροσαρμογή των Δημοτικών τελών στο Ηράκλειο. Η αρχική εισήγηση για μεσοσταθμική αύξηση 30% στα ανταποδοτικά τέλη μετριάστηκε στο 16% στα οικιακά τέλη. Τα τέλη κοινοχρήστων χώρων επανήλθαν στα επίπεδα του 2018.

«Η επανεκτίμηση των Δημοτικών τελών για το 2024, από τη νέα Δημοτική Αρχή θα εξεταστεί ενδελεχώς σε συνεργασία με τους φορείς και με γνώμονα την κρατική χρηματοδότηση ώστε να μπορεί ο Δήμος να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του» η θέση του Αλέξη Καλοκαιρινού όπως την διατύπωσε μιλώντας στο ράδιο 9.84 του Ομίλου της Κρήτη TV. Ο Αλέξης Καλοκαιρινός αναλαμβάνει δήμαρχος από 1η Ιανουαρίου 2024.

Σε κάθε περίπτωση πάντως κατά τον ίδιο, εφόσον η μείωση τους δεν καταστεί δυνατή, τα τέλη θα είναι ανταποδοτικά σε υπηρεσίες, στο σύνολο των Διοικητικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου, όπως έχει υποχρέωση η Δημοτική Αρχή.


Ιδιαίτερη αναφορά από το νέο Δήμαρχο για τους επιχειρηματίες, τα τραπεζοκαθίσματα και τη διαβούλευση που θα γίνει μεταξύ τους για τον καθορισμό των τελών με αντικειμενικά κριτήρια.


Ωστόσο προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης κατά της απόφασης ετοιμάζονται να καταθέσουν οι επιχειρηματίες, όπως η Πρόεδρος  του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, είπε στην εκπομπή ''ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ'' της Κρήτη TV.

 

Η προσφυγή θα εδράζεται σε 2 άξονες. Ο ένας πολιτικού-αυτοδιοικητικού χαρακτήρα και έχει να κάνει με το κατά πόσον νομιμοποιείται πολιτικά και θεσμικά , ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας της, η απερχόμενη δημοτική αρχή και το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο να πάρουν  μια τέτοια σημαντική απόφαση, που δεσμεύει την επόμενη δημοτική αρχή και το επόμενο δημοτικό συμβούλιο .
Ο 2ος άξονας  αφορά στο αμιγώς διαδικαστικό κομμάτι και στο κατά πόσον ήταν νόμιμο και προβλεπόμενο να   διεξαχθεί  η σχετική ψηφοφορία και να ψηφιστεί το θέμα των τελών από το δημοτικό συμβούλιο διαδικτυακά , όπως έγινε χθες. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News