Πιτόγυρος: Κόβουν και από το εθνικό φαγητό - Σε λίγο θα αγοράζουμε μόνο πίτα

Κρήτη
Πιτόγυρος: Κόβουν και από το εθνικό φαγητό - Σε λίγο θα αγοράζουμε μόνο πίτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντί να αγοράζουν δύο τυλιχτά, τρώνε μόνο ένα - Και αναμένεται η τιμή τους να αυξηθεί κι άλλο λόγω της ακρίβειας

Το εθνικό φαγητό, το σουβλάκι πωλείται πλέον από 3 έως 4 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας και έως 5 ευρώ στην Κρήτη, ενώ το καλαμάκι έχει ξεπαράει τα 2 ευρώ.

Και αναμένεται η τιμή του να αυξηθεί κι άλλο λόγω της ακρίβειας. Μάλιστα, ήδη ο κόσμος δεν αγοράζει με πλειονότητα, όπως άλλοτε τα σουβλάκια, και αντί για δύο προτιμά να πάρει ένα.

Ο πρόεδρος των ψητοπωλών Αττικής, Νίκος Αγγελοσούλης μίλησε στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και ανέφερε για την κατάσταση: «Ζούμε μια αναστάτωση από την αρχή του πολέμου. Η ενέργεια έχει διπλασιαστεί, πληρώνουμε διπλούς λογαριασμούς, τα ενοίκια έχουν μεγαλώσει. Δυστυχώς, πλέον δεν ξέρουμε μέρα με τη μέρα τι τιμή θα αντιμετωπίσουμε στα προϊόντα που αγοράζουμε. Πριν από τον πόλεμο ήξερες μια εβδομάδα πριν πού θα πάει η τιμή, προσαρμοζόσουν. Τώρα με τη μέρα αλλάζουν τα τιμολόγια.

Προ του πολέμου ήταν 2,50 – 2,60 ευρώ το σουβλάκι στο δικό μου ψητοπωλείο. Αυτή τη στιγμή έχει 3 ευρώ για την παραλαβή από το κατάστημα, 3,30 για ντελίβερι. Είναι μια αναμενόμενη αύξηση. Προσπαθούσε να κρατήσουμε εκεί την τιμή, νομίζω πως θα αργήσει να πάει παραπάνω. Δεν υπάρχει μείωση της πελατείας, υπάρχει μείωση στην κατανάλωση. Ο λόγος είναι πως αδυνατεί ο κόσμος να αγοράσει 2 τυλιχτά με γύρο. Αγοράζει ένα σουβλάκι και ένα καλαμάκι. Και εμείς προσπαθούσε να προσαρμοστούμε σε αυτό».

Όπως σημειώνει ο επιχειρηματίας: «Ότι και να γίνει το σουβλάκι θα παραμείνει το πιο φθηνό έδεσμα. Ακόμα θα ανεβεί το κρέας, οι πατάτες έχουν ανέβει, η μαναβική με τις καταστροφές έχει ανέβει. Στο δικό μου κατάστημα προβλέπω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην ανέβουν οι τιμές όση αύξηση και να πάρουν τα τιμολόγια».

Από το νέο έτος ωστόσο, ενδεχομένως να δούμε και άλλες αυξήσεις, εάν δεν πέσουν οι τιμές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News