Κτηματολόγιο ΙΝΤΙΜΕ

Αναζητούνται λύσεις για την ταλαιπωρία των πολιτών στα κτηματολογικά γραφεία (vid)

Κρήτη
Αναζητούνται λύσεις για την ταλαιπωρία των πολιτών στα κτηματολογικά γραφεία (vid)
Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουν κάτοικοι στα Δυτικά προάστεια του Ηρακλείου όπως επισημαίνει ο Κώστας Αράπογλου
  • Επιστημονική ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου για τα προβλήματα στο κτηματολόγιο
  • «Εθνικό κτηματολόγιο - επίκαιρα ζητήματα και η αντιμετώπισή τους»
  • Θα επιταχυνθεί η διαδικασία με αύξηση των δικηγόρων στα κτηματολογικά γραφεία
  • Ανάγκη για τη γενναία παράταση με στόχο την διόρθωση των λαθών στο κτηματολόγιο

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία πολιτών στα Κτηματολογικά γραφεία όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, ενώ σε συνδυασμό με την γραφειοκρατία, αρκετές υποθέσεις πολιτών έχουν «βαλτώσει» για αρκετούς μήνες.

Πέρα από τα λάθη και τις όποιες αδυναμίες, αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουν κάτοικοι στα Δυτικά προάστεια του Ηρακλείου όπως επισημαίνει ο Κώστας Αράπογλου.

Την ανάγκη στελέχωσης του Κτηματολογικού γραφείου Ηρακλείου, τονίζουν δικηγόροι οι οποίοι ευελπιστούν ότι οι αρκετές υποθέσεις πολιτών θα τρέξουν από τον επόμενο μήνα καθώς θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των δικηγόρων που απασχολούνται στα Κτηματολογικά γραφεία σε όλη τη χώρα.

Ήδη, στο Ηράκλειο απασχολούνται 5 δικηγόροι ενώ τις επόμενες ημέρες περίπου 190 δικηγόροι θα λάβουν πρόσκληση ενδιαφέροντος για να ενταχθούν στο μητρώο.

Στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με θέμα το «Εθνικό Κτηματολόγιο - Επίκαιρα ζητήματα και αντιμετώπισης τους» τέθηκαν επί τάπητος αρκετά προβλήματα ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην επίλυση κτηματολογικών διαφορών μέσω διαμεσολάβησης.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News