αγρότες
Φωτ. αρχείου

Οργή αγροτών για τις «σφαγμένες» επιδοτήσεις - Έκτακτη ευρεία σύσκεψη στον Προφήτη Ηλία για τις αποζημιώσεις

Κρήτη
Οργή αγροτών για τις «σφαγμένες» επιδοτήσεις - Έκτακτη ευρεία σύσκεψη στον Προφήτη Ηλία για τις αποζημιώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:00 έχει συγκληθεί ευρεία έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία της Οργάνωσης Αμπελουργών -Ελαιοπαραγωγών Κρήτης για να τεθούν όλα τα προβλήματα και να αναζητηθούν και λύσεις και προτάσεις, ώστε οι αγρότες να βγούν από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει

Την Περασμένη παρασκευή (27/10) ξεκίνησε η πίστωση της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης (70%) στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ωστόσο, οι μειώσεις των χρημάτων προκάλεσαν συναισθήματα οργής και αγανάκτισης σε χιλιάδες αγρότες, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις μειωμένης καταβολής τα ποσά που είδαν στους λογαριασμούς δεν αρκούν ούτε για να καλύψουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:00 έχει συγκληθεί ευρεία έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία της Οργάνωσης Αμπελουργών -Ελαιοπαραγωγών Κρήτης για να τεθούν όλα τα προβλήματα και να αναζητηθούν και λύσεις και προτάσεις, ώστε οι αγρότες να βγούν από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης 2023, η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ επισημαίνει: Η υλοποίηση της πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης του 70% σε 538.768 Δικαιούχους μέσω του gov.gr από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αποτέλεσε στόχο  για τον οποίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, & Τροφίμων, η Διαχειριστική Αρχή, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς, συνεργάσθηκαν αποτελεσματικά. Το ψηφιακό αρχείο πληρωμής ήδη έχει προωθηθεί στην Τράπεζα Πειραιώς και από αργά το απόγευμα, στις 27 Οκτωβρίου, όπως είχε προγραμματισθεί, θα αρχίσει η πίστωση των ατομικών λογαριασμών των δικαιούχων με τα ποσά της προκαταβολής.

Η πληρωμή γίνεται μετά την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για όλες τις αιτήσεις ΟΣΔΕ 2023 και την εφαρμογή των κριτηρίων επιλεξιμότητας που προβλέπει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την ΚΑΠ 2023-2027 (ΣΣΚΑΠ). Έτσι το συνολικό ποσό της προκαταβολής μετά την ενσωμάτωση των ευρημάτων ελέγχου, των μεταβιβάσεων, του συμψηφισμού αχρεωστήτως καταβληθέντων ή άλλων δεσμεύσεων διαμορφώθηκε για τους 538.768  Δικαιούχους σε 488.384.809,32 ευρώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News