ταξί
Φωτ. Shutterstock

Ψηφιακές πιάτσες: Τι αλλάζει για τους οδηγούς των ταξί στο Ηράκλειο

Κρήτη
Ψηφιακές πιάτσες: Τι αλλάζει για τους οδηγούς των ταξί στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι από 1.000 χρήστες ημερησίως άνοιγαν την εφαρμογή για να βρουν ταξί στο Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», αρκετούς μήνες πριν την έλευσή της στην Κρήτη - Αυτό τί σημαίνει πρακτικά για τους οδηγούς των ταξί;

Το ένα μετά το άλλο “σπάει” τα ρεκόρ αφίξεων τουριστών φέτος το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”, που διοχετεύει με τουρισμό όλο το νησί. Από την έναρξη της τουριστικής σεζόν καταγράφεται θετικό πρόσημο στις αφίξεις εξωτερικού, αλλά και εσωτερικού, με αποτέλεσμα ο περασμένος Αύγουστος να φέρνει ιστορικό ρεκόρ και περισσότερους από 800.000 επιβάτες, αρκετά πάνω και από το προ-πανδημικό έτος του 2019, σε σύνολο 1,9 εκατ. αφίξεων (Ιανουάριος-Ιούλιος 2023), σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Ηρακλείου.

Η θεαματική αύξηση των αφίξεων στο νησί, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η Κρήτη αποτελεί τον νούμερο 1 προορισμό για τους Γερμανούς τουρίστες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, μεταξύ άλλων, στην απόφαση της FREENOW (συνέχεια της Taxi BEAT) να επιλέξει την πόλη του Ηρακλείου ως τον τρίτο σταθμό επένδυσής της στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ότι περισσότεροι από 1.000 χρήστες ημερησίως άνοιγαν την εν λόγω εφαρμογή για να βρουν ταξί στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”, αρκετούς μήνες πριν την έλευσή της στην Κρήτη.

Τι αλλάζει για τους οδηγούς ταξί στο Ηράκλειο;

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου Ηρακλείου, η χώρα με τους περισσότερους τουρίστες στην Κρήτη τον Αύγουστο ήταν η Γερμανία (175.835) και ακολούθησε η Βρετανία (95.000). Συνεπώς μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι για την εταιρεία η επιλογή της πόλης μας, καθώς - πέρα από τους χιλιάδες φοιτητές που μετακινούνται καθημερινά στο νησί - μεγάλο μέρος των επισκεπτών της πόλης προέρχεται από τη Γερμανία, χώρα στην οποία η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

ταξί
Φωτ. Shutterstock

«Μέση αξία διαδρομής τα 25 ευρώ»

Επί της ουσίας, τα νέα για τους οδηγούς των ταξί στο Ηράκλειο είναι ευχάριστα, καθώς έχουν πλέον τη δυνατότητα να αυξήσουν το πελατολόγιο και το εισόδημά τους 12 μήνες τον χρόνο και όχι μόνο κατά την τουριστική περίοδο, αφού η πλατφόρμα της FREENOW είναι σε θέση να προσφέρει σημαντικό αριθμό διαδρομών στους οδηγούς που θα τη χρησιμοποιήσουν.

Πρόσβαση σε 48 εκατ. επιβάτες από 9 αγορές

Πιο συγκεκριμένα, 48 εκατομμύρια Ευρωπαίοι επιβάτες της εφαρμογής, προερχόμενοι από κάποια από τις εννέα αγορές στις οποίες λειτουργεί, θα μπορούν να επιλέγουν τους επαγγελματίες οδηγούς.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους πρώτους οδηγούς που χρησιμοποιούν την εφαρμογή στο Ηράκλειο, καθένας από αυτούς έχει πρόσβαση σε τουλάχιστον 10 επιπλέον διαδρομές την ημέρα, με μέση αξία διαδρομής τα 25 ευρώ. «Οι επιβάτες μπορεί να είναι κάτοικοι της πόλης, ντόπιοι, φοιτητές, καθώς και τουρίστες που επιλέγουν να διασφαλίσουν τη μετακίνησή τους μέσα από το app της FREENOW στο κινητό τους, έχοντας εξασφαλίσει πληροφορίες πριν από τη διαδρομή, όπως την εκτιμώμενη ώρα άφιξής μου, αλλά και το μοντέλο του οχήματος», σημειώνει επαγγελματίας οδηγός στο neakriti.gr.

Ασφάλεια και αξιοπιστία

Συμπερασματικά, εκτός από την παραδοσιακή δουλειά στον δρόμο ή τη συνεργασία με τα τοπικά ραδιοταξί, κάθε οδηγός του Ηρακλείου που το επιθυμεί μπορεί να λαμβάνει διαδρομές από χρήστες της εφαρμογής με φερέγγυο τρόπο, καθώς οι χρήστες της εφαρμογής έχουν και οι ίδιοι ενεργό προφίλ στη FREENOW, επομένως η αξιοπιστία των επιβατών είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την τυχαία επιβίβαση απ’ τον δρόμο.

Υπενθυμίζεται ότι η FREENOW αποτελεί τη συνέχεια της (Taxi) BEAT, η οποία εδώ και 12 χρόνια λειτουργεί ως μια ψηφιακή πιάτσα ταξί, με περισσότερους από 8.000 συνεργαζόμενους οδηγούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πάνω από 1 εκατομμύριο επιβάτες στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι νέες γενιές τη χρησιμοποιούν καθημερινά, γιατί είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση εύρεσης ταξί.

FREENOW
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News