χιλετζάκης

Επιδοτήσεις: "Ζεστό" χρήμα την παραμονή του "Όχι" για τους αγροτοκτηνοτρόφους της Κρήτης

Κρήτη
Επιδοτήσεις: "Ζεστό" χρήμα την παραμονή του "Όχι" για τους αγροτοκτηνοτρόφους της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγώνας δρόμου για να προλάβουν πριν από την εθνική επέτειο

Στη διάρκεια της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου, αναμένεται να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων παραγωγών της χώρας μας, με την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης.

Την πληροφορία αυτή είχε από την Αθήνα και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Μύρων Χιλετζάκης. Πρόκειται για το σενάριο εκείνο, που εδώ και αρκετές ημέρες είχε αποκαλύψει το neakriti.gr.

Ο στόχος του υπουργείου είναι, να προλάβει να βάλει τα χρήματα την ημέρα εκείνη, αφού μεσολαβεί το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και βέβαια ακόμα και αν δεν επρόκειτο για αργία, δεν παύει να παρεμβαίνει το Σαββατοκύριακο.

"Όσοι παραγωγοί έχουν κάρτα αναλήψεων από τα ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, θα μπορούν να δουν τα χρήματα τους από τις 27 Οκτωβρίου. Όσοι δεν έχουν κάρτα, θα πρέπει να περιμένουν τη Δευτέρα με Τρίτη για να εισπράξουν τις επιδοτήσεις τους", λέει στο neakriti.gr ο Μύρων Χιλετζάκης.

Όπως γίνεται κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, για τους παραγωγούς με λογαριασμούς στις άλλες τράπεζες, πλην αυτής της Πειραιώς, τα χρήματα θα φανούν μετά από το βαλέρ της μιας ημέρας, δηλαδή από το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, το ποσοστό που αντιστοιχεί στα οικολογικά σχήματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, είναι αδύνατο να φανεί σε αυτές τις πληρωμές, καθώς οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και τα χρήματα που τώρα θα πιστωθούν, θα αφορούν μόνο στην βασική ενίσχυση του κάθε δικαιούχου.  Για να γίνει η πληρωμή το σύστημα έχει «κλείσει» από 19 Οκτωβρίου και γίνονται οι διασταυρώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News