πλαστό δίευρω

Συναγερμός: Πλαστά κέρματα των 2 ευρώ στην αγορά του Ηρακλείου - Πώς να ξεχωρίσετε τα γνήσια από τα κάλπικα (pics)

Κρήτη
Συναγερμός: Πλαστά κέρματα των 2 ευρώ στην αγορά του Ηρακλείου - Πώς να ξεχωρίσετε τα γνήσια από τα κάλπικα (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχουν χαρακτηριστικά που καταλαβαίνει κάποιος αν είναι παρατηρητικός αν πρόκειται για γνήσιο ή παραχαραγμένο κέρμα

 

Παραχαραγμένα δίευρα φαίνεται ότι πέσει στην αγορά του Ηρακλείου σύμφωνα με αναρτήσεις χρηστών στο facebook και φυσικά μαρτυρίες αρκετών που έλαβαν ή έδωσαν ρέστα ένα πλαστό... κέρμα! Ως τώρα βεβαίως εκείνο που οι περισσότεροι φοβόντουσαν ήταν τα πλαστά χαρτονομίσματα και η προσοχή των περισσοτέρων εστιαζόταν εκεί. Όμως τώρα και τα κέρματα φαίνεται ότι βρέθηκε τρόπος με πειστικό αποτέλεσμα να αναπαραχθούν παρανόμως και χωρίς να έχουν φυσικά καμία απολύτως ανταλλακτική αξία ωστόσο είναι εύκολο να εξαπατηθεί κάποιος λαμβάνοντας το κέρμα που ίσως δεν το ελέγξει αμέσως για να βρει τις διαφορές. 

Μάλιστα ο χρήστης Μάνθος Χρονάκης δημοσίευσε στη σελίδα του facebook Προσοχή Λάδια κάτι σχετικό: 

"Προσοχή 
Έχει γεμίσει το Ηράκλειο με πλαστά 2 € 
Όπως στη φωτογραφία αλλά και διαφορετικά !
Δεν μαγνητίζονται αλλά η οπτική διαφορά είναι ότι έχουν μόνο γραμμές στη τομή τους ενώ τα γνήσια έχουν τη λέξη Euro".

 

 

Η ανάρτηση συνοδεύεται και από τις αντίστοιχες φωτογραφίες

πλαστό δίευρω

Για να καταλάβουμε το πλαστό βασική αρχή είναι να ξέρουμε πολύ καλά το γνήσιο. Το γνήσιο έχει έναν ιδιαίτερο ήχο αν το πιάσει κάποιος σε αντίθεση με το πλαστό που δεν το έχει. Για να δούμε αν το χαρτονόμισμα που έχουμε στην κατοχή μας είναι γνήσιο μπορούμε απλά να το στρέψουμε προς ένα φωτεινό σημείο και να δούμε αν υπάρχουν τα μέτρα ασφαλείας.

πλαστό δίευρω

Το επόμενο βήμα είναι να φέρουμε το χαρτονόμισμα στον διερχόμενο Φωτισμό. Ένα επιπλέον στοιχείο γνησιότητας, είναι η ασημένια ταινία ασφαλείας. Μετά είναι η ασημένια ταινία ασφαλείας στην οποία πάνω υπάρχει εκτυπωμένη η αξία του χαρτονομίσματος. Στο αντίστοιχο πλαστό δεν υπάρχει τίποτα. Πρόσφατα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση και κατασχέθηκαν 1524 κέρματα των δύο ευρώ, και συνολικά περίπου 200.000 ευρώ. 

πλαστό δίευρω
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News