300

Ο Δημήτρης Πιτσικάκης στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Κρήτη
Ο Δημήτρης Πιτσικάκης στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην συζήτηση, στο γραφείο του Προέδρου του ΙΤΕ, αναπτύχθηκαν θέματα για την αμοιβαία συνεργασία του Δήμου Μαλεβιζίου με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νεκτάριο Ταβερναράκη είχε το πρωί της Δευτέρας 2/10, ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου, Δημήτρης Πιτσικάκης και υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού.

Στην συζήτηση, στο γραφείο του Προέδρου του ΙΤΕ, αναπτύχθηκαν θέματα για την αμοιβαία συνεργασία του Δήμου Μαλεβιζίου με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Ανάμεσα στα ζητήματα αιχμής η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας σε συνεργασία με το ΙΤΕ για την ανάπτυξη τμήματος των υποδομών του τεχνολογικού πάρκου.

Μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει στο παρελθόν αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

Αλλά θέματα αφορούσαν τον τομέα μηχανοργάνωσης και κυβερνοασφάλειας από τον κ. Ιωάννη Κουκλινό, Διαχειριστή συστημάτων του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας.

Κατόπιν ακολούθησε συνάντηση, με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννη Βόντα, όπου συζητήθηκαν θέματα πρωτογενή τομέα, όπως στον τουρισμό και την αγροτοκτηνοτροφία/αγροδιατροφή και παρουσιάσθηκαν τα αποτελέσματα ερευνών του συγκεκριμένου Ινστιτούτου σε αρθρόποδα που απειλούν τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις όπως, μεταξύ των άλλων, ο Δάκος της Ελιάς και η Μύγια της Μεσογείου.

Η απειλή των κουνουπιών για την δημόσια υγεία ήταν ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε με τον κ. Βόντα ενώ και ένα χρόνιο πρόβλημα των κτηνοτρόφων του δήμου μας, αυτό των τσιμπουριών συζητήθηκε με τον κύριο Ερευνητή του συγκεκριμένου Ινστιτούτου Δρ. Μιχάλη Κοτσυφάκη.

ΠΙΤΣΙΚΑΚΗΣ
ΠΙΤΣΙΚΑΚΗΣ
ΠΙΤΣΙΚΑΚΗΣ
ΠΙΤΣΙΚΑΚΗΣ
ΠΙΤΣΙΚΑΚΗΣ
ΠΙΤΣΙΚΑΚΗΣ
ΠΙΤΣΙΚΑΚΗΣ
ΠΙΤΣΙΚΑΚΗΣ
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News