λιμενικο

Λιμενικοί Κρήτης: «Μας λυπεί και μας απογοητεύει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο αλλά ως εδώ»

Κρήτη
Λιμενικοί Κρήτης: «Μας λυπεί και μας απογοητεύει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο αλλά ως εδώ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μας λυπεί και μας απογοητεύει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο, αλλά ''ως εδώ'', σημειώνουν μεταξύ άλλων στην επιστολή διαμαρτυρίας-καταγγελίας οι λιμενικοί της Κρήτης

Επιστολή διαμαρτυρίας - καταγγελίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας έστειλε η Ένωση Λιμενικών Κρήτης, με αφορμή όπως σημειώνουν οι λιμενικοί την «πρωτόγνωρη συνεχόμενη άρνηση εκ μέρους της Διοικητή της 7ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. Πλοιάρχου Λιμενικού Σώματος Χασιώτη Δήμητρας από αναλήψεως καθηκόντων της» να συναντηθεί με τα μέλη προκειμένου να συζητηθούν τα ανοικτά θέματα που απασχολούν όλους όσοι υπηρετούν στις λιμενικές Αρχές Κρήτης, όπως - μεταξύ άλλων - το θέμα της εκπροσώπησης των εργαζομένων, αλλά και την ΕΔΕ με αφορμή την παρέμβαση του Προέδρου της Ένωσης σε διαδικτυακό μέσο της Ένωσης, διευκρινίζοντας πως λειτουργία της Ένωσης «έχει μοναδικό στόχο να συνδράμει εποικοδομητικά στο έργο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , στην βελτίωση της υπηρεσιακής καθημερινότητας, των οικονομικών και συνταξιοδοτικών θεμάτων των στελεχών». 

Ειδικότερα, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σε συνέχεια της πρωτόγνωρης συνεχόμενης άρνησης εκ μέρους της Διοικητή της 7ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. Πλοιάρχου Λ.Σ. ΧΑΣΙΩΤΗ Δήμητρας από αναλήψεως καθηκόντων της, απάντησης στα έγγραφα αιτήματα της Ένωσης μας  για συνάντηση προκειμένου να της μεταφερθούν προβλήματα και ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους που Υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές Κρήτης αναγκαζόμαστε να προβούμε σε ενημέρωση σας με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας-καταγγελίας.

  • Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα της εκπροσώπησης των εργαζομένων πρέπει για την Ένωση Λιμενικών Κρήτης  εν έτει 2023 να αποτελεί διεκδίκηση.
  • Αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο ζητήματα που τίθενται από ένα θεσμικά κατοχυρωμένο συνδικαλιστικό όργανο αποτελούν αντικείμενο ελέγχου σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, όπως πρόσφατα συνέβη αναφορικά με γενική παρέμβαση του Προέδρου της Ένωσης , σε κοινωνικό διαδικτυακό μέσο που χρησιμοποιεί η Ένωση δια του Προέδρου, κάτι το οποίο επιρρωνύει ότι πέραν της απαγόρευση να θέτουμε κατ’ ιδίαν ζητήματα προφανώς απαγορεύονται αυτά να τίθενται και εγγράφως διαδικτυακά προς ενημέρωση των μελών μας.

Ουδέποτε κρίναμε την Διοικητή από το αν επισκέπτεται ή μη τις Λιμενικές Αρχές υπαγωγής της αφουγκράζοντας τα προβλήματα του προσωπικού, μεριμνώντας ή όχι για την επίλυση των προβλημάτων όμως απαιτούμε να μπορούμε να πράττουμε ομοίως κρινόμενοι επ’ αυτού μόνο από τα μέλη μας, χωρίς εμπόδια, χωρίς να μας  φιμώνουν, χωρίς να ελεγχόμαστε πειθαρχικά άνευ ουσιαστικής αιτίας με στόχο την φίμωση και τον «εκφοβισμό»  μας και κατ’ επέκταση τον «εκφοβισμό» του προσωπικού.

Με γνώμονα ότι η Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία αποτελεί θεματοφύλακα και εγγυητή της θεσμικά κατοχυρωμένης δυνατότητας εκπροσώπησης του προσωπικού και πριν προβούμε σε άλλες ενέργειες, σας καταθέτουμε την παρούσα διαμαρτυρία -  καταγγελία ως ελάχιστη υποχρέωση μας για την απρόσκοπτη εκπροσώπηση των μελών μας  και λειτουργίας της Ένωσης μας που μοναδικό στόχο έχει να συνδράμει εποικοδομητικά στο έργο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , στην βελτίωση της υπηρεσιακής καθημερινότητας, των οικονομικών και συνταξιοδοτικών θεμάτων των στελεχών του. 

Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε τυχών διευκρίνηση απαιτηθεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News