έντομο Spodoptera Frugiperda

Ιδού η καταστροφή από το σκουλήκι Spodoptera Frugiperda σε χωράφι στην Κρήτη - Ρήμαξε ολόκληρη καλλιέργεια καλαμποκιού (pics)

Κρήτη
Ιδού η καταστροφή από το σκουλήκι Spodoptera Frugiperda σε χωράφι στην Κρήτη - Ρήμαξε ολόκληρη καλλιέργεια καλαμποκιού (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το neakriti.gr στις 23 Σεπτεμβρίου είχε δημοσιοποιήσει για πρώτη φορά την ύπαρξη του επικίνδυνου εντόμου και στις 3 Οκτώβρη ότι εμφανίστηκε στην Κρήτη και καταστρέφει καλλιέργειες

Την απόλυτη καταστροφή άφησε πίσω του το έντομο Spodoptera Frugiperda το οποίο έφερε η κακοκαιρία "Daniel" σε καλλιέργεια στη Σητεία. Το έντομο αυτό που από σκώληκας προκύπτει η πεταλούδα έχει εμφανιστεί και στην Κρήτη όμως η φωτογραφίες από καλλιέργεια καλαμποκιού στους Τουρτούλους του Αγίου Γεωργίου στη Σητεία κυριολεκτικά προκαλεί προβληματισμό αφού ο σκώληκας δεν άφησε τίποτα ζωντανό.

Spodoptera Frugiperda έντομο σκώληκας σκουλήκι

Το neakriti.gr στις 23 Σεπτεμβρίου είχε δημοσιοποιήσει για πρώτη φορά την ύπαρξη του επικίνδυνου εντόμου και στις 3 Οκτώβρη ότι εμφανίστηκε στην Κρήτη και καταστρέφει καλλιέργειες. 

Spodoptera Frugiperda έντομο σκώληκας σκουλήκι

Σε ανάρτηση  στη σελίδα Sitia on line δημοσιεύονται φωτογραφίες που συνοδεύονται από τη συγκεκριμένη ανάρτηση. 
"Η Απειλή του Spodoptera frugiperda στους Τουρτούλους του Άγιου Γεωργίου
Άγιος Γεώργιος-Τουρτούλοι - Μια  εφιαλτική επίθεση από το νέο επιβλαβές έντομο Spodoptera frugiperda έχει προκαλέσει ολική καταστροφή σε καλλιέργεια καλαμποκιού στην περιοχή των Τουρτούλων του Άγιου Γεωργίου.
Το Spodoptera frugiperda, γνωστό και ως "φονική αγκάθια," είναι ένα έντομο που επιτίθεται κυρίως σε καλλιέργειες καλαμποκιού, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στα φυτά. Η ταχεία ανάπτυξη του Spodoptera frugiperda και η ικανότητά του να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες φυτικού υλικού το καθιστούν ιδιαίτερα καταστροφικό για τις καλλιέργειες.
Οι αγρότες στους Τουρτούλους  του Άγιου Γεωργίου ανακάλυψαν τη ζημιά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, καθώς το έντομο ξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς 
Οι αρχές πρέπει να  ξεκινήσουν άμεσα έρευνα για το πώς το Spodoptera frugiperda κατάφερε να εισβάλει σε τέτοιο βαθμό στην περιοχή και ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.
Η τοπική κοινότητα και οι αγρότες αναμένουν υποστήριξη από τις αρχές και τους ειδικούς, ενώ παράλληλα εκφράζουν την ανάγκη για συλλογική δράση προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η επικίνδυνη απειλή που καταστρέφει τον κόπο των αγροτών.
φωτογραφίες: Σπύρος Πόπη Νικάκης"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News