Ήχησαν οι σειρήνες και χτύπησαν οι καμπάνες τη Δευτέρα στην Κρήτη (vid)

Κρήτη
Ήχησαν οι σειρήνες και χτύπησαν οι καμπάνες τη Δευτέρα στην Κρήτη (vid)
Για μιάμιση περίπου ώρα και ανά  διαστήματα ηχούσαν σήμερα σειρήνες και καμπάνες απ’ άκρη σε άκρη και του νησιού, στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίων 2023

Απ’ άκρη σ’ άκρη και της Κρήτης ήχησαν σήμερα οι σειρήνες στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίων 2023. Επί μιάμιση περίπου ώρα, από τις έντεκα το πρωί, μέχρι και τις 12:30, ενεργοποιήθηκε δοκιμαστικά το σύνολο των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα ήχησε συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, απειλής και  προσβολής. Σε κάποιες περιπτώσεις η ένταση της σειρήνας ήταν τέτοια που αναστάτωσε όσους δεν γνώριζαν για την άσκηση.

Δεν έλειψαν όμως και οι περιπτώσεις που πολίτες δεν άκουσαν τις σειρήνες, ή τις άκουσαν και γνωρίζοντας για την άσκηση δεν έδειξαν να ανησυχούν.

Μαζί με τις σειρήνες, ήχησαν οι καμπάνες και σε ναούς. Όπως στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Αλλά και τον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο.

Στο σύνολό τους οι πολίτες πάντως, σημείωσαν ότι τέτοιου είδους ασκήσεις δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες ότι ο μηχανισμός πολιτικής άμυνας είναι έτοιμος στην περίπτωση που η πατρίδα δεχθεί επίθεση.

Δείτε το βίντεο: 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News