μπατσοι

Ηράκλειο: Το χρονικό του θρίλερ της "πολιορκίας" των γραφείων του Τηγανίτη από τα ΜΑΤ

Κρήτη
Ηράκλειο: Το χρονικό του θρίλερ της "πολιορκίας" των γραφείων του Τηγανίτη από τα ΜΑΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταξύ αυτών, και πολλοί δικηγόροι-αλλελέγγυοι στο σωματείο του Τηγανίτη, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν... δυσάρεστες καταστάσεις

Στιγμές μεγάλες έντασης καταγράφηκαν σήμερα Δευτέρα 2/10 το απόγευμα έξω από το στέκι του αυτοοργανωμένου τοπικού αθλητικού σωματείου «Τηγανίτης», στην παραλιακή του Ηρακλείου σε σχετικά κοντινή απόσταση από τον Ευαγγελισμό, το οποίο για μερικές ώρες "πολιορκήθηκε" από την Αστυνομία.

Νωρίς το απόγευμα βρισκόταν σε εξέλιξη συνέλευση του αντιφασιστικού σωματείου «Τηγανίτης» επί της οδού Σκορδύλων. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης μετέβη έξω από το στέκι του Τηγανίτη ισχυρή αστυνομική δύναμη με άνδρες των ΜΑΤ σε πλήρη εξάρτυση που παρατάχθηκε έξω ακριβώς από τον χώρο.

Αν και ουδέποτε διευκρινίστηκε επισήμως η αιτία, θεωρείται πιθανό ότι οι αστυνομικοί αναζητούσαν άτομα που συμμετείχαν στον κλεφτοπόλεμο τα ξημερώματα της Δευτέρας και τα οποία σύμφωνα με τους ίδιους, ενδεχομένως να βρίσκονταν στο στέκι του Τηγανίτη.

Από εκείνη την ώρα μέχρι και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα βρισκόταν σε εξέλιξη μια… άτυπη «πολιορκία» του χώρου όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένα 60 με 70 άτομα. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων, οι αστυνομικοί επισήμαναν σε αυτούς που βρίσκονταν μέσα στο στέκι ότι για να εξέλθουν από αυτό, θα πρέπει να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα, κάτι που δεν έγινε δεκτό από κανέναν εξ αυτών.

Ωστόσο, το πλήθος των «εγκλωβισμένων» στο στέκι, διαδικτυακά και τηλεφωνικά απηύθυνε κάλεσμα αλληλεγγύης που είχε ως αποτέλεσμα από νωρίς να αρχίζει να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου έξω από το στέκι του Τηγανίτη. 

Μεταξύ αυτών, και πολλοί δικηγόροι-αλλελέγγυοι στο σωματείο του Τηγανίτη, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν... δυσάρεστες καταστάσεις.

Για αρκετές ώρες, το θρίλερ της πολιορκίας βρισκόταν σε εξέλιξη, ενώ στον αέρα πλανιόταν ως... ερωτηματικό εάν η αστυνομία θα επιχειρήσει να εισβάλει στο στέκι του Τηγανίτη, την ώρα που βρισκόταν εκεί τόσος κόσμος.

Αυτό τέθηκε από νωρίς εν αμφιβόλω καθώς δεν πρόκειται για κάποιον κατειλημμένο χώρο, παρά για ιδιωτικό χώρο που ενοικιάζεται από τα μέλη του Τηγανίτη. 

Οι δικηγόροι που βρίσκονταν από νωρίς έξω από το χώρο, έθεταν, εξάλλου, υπόψη των αστυνομικών, το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να συνέρχονται ελεύθερα.

Πάντως με την πάροδο του χρόνου, η αριθμητική δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. μειωνόταν, ενώ… αυξανόταν ο αλληλέγγυος κόσμος έξω από το στέκι. Το θρίλερ έληξε τελικά…λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο. 

Με την πλήρη αποχώρηση των αστυνομικών, οι αλληλέγγυοι έγιναν «ένα» με τους επί ώρες αποκλεισμένους στο εσωτερικό του στεκιού και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να χειροκροτούν.

Νωρίτερα, σήμερα πάντως, πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές από την Αστυνομία. Το ένα από τα άτομα που προσήχθησαν είναι μέλος του Δ.Σ. του Τηγανίτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News