Δολοφονία Καλαντζάκη - καρδιολόγος

Δολοφονία Καλαντζάκη: Αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο η δίκη της μαύρης χήρας στη Σητεία

Κρήτη
Δολοφονία Καλαντζάκη: Αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο η δίκη της μαύρης χήρας στη Σητεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 43χρονη χήρα Καλαντζάκη εμμένει πεισματικά στην αθωότητά της, καθώς εξαρχής ισχυρίζεται ότι επ’ ουδενί δε γνώριζε ότι ο πρώην εραστής της θα δολοφονούσε τον άντρα της

Αναβλήθηκε για τις 10 Νοεμβρίου, η δίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, τον Οκτώβριο του 2017, στο Λασίθι από τη σύζυγό του και τον πρώην εραστή της.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο) επρόκειτο σήμερα να καθίσουν η 43χρονη χήρα του γιατρού και ο 42χρονος πρώην εραστής της (αμφότεροι βουλγαρικής υπηκοότητας), οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ο 42χρονος είχε κηρυχθεί ένοχος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», ενώ η πρώην ερωμένη του για ηθική αυτουργία στην εν λόγω πράξη.

Η πρωτόδικη απόφαση

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2019 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, το οποίο έκρινε ομόφωνα ένοχους τόσο τη 43χρονη χήρα του αδικοχαμένου γιατρού, όσο και τον 42χρονο πρώην εραστή της: Και στους δύο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 42χρονο πρώην αστυνομικό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο (ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση).

Αναφορικά με τη 43χρονη συμπατριώτισσά του, η Έδρα διαφοροποιήθηκε από το κατηγορητήριο, αλλά και από την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί. Η 43χρονη είχε παραπεμφθεί να δικαστεί για την πράξη της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία σε βάρος του συζύγου της, ενώ ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει να μετατραπεί η κατηγορία που της είχε αποδοθεί από άμεση συνέργεια σε απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Τελικά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου μετέτρεψε την κατηγορία από άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία. Τελικά, τακτικοί και λαϊκοί (ένορκοι) δικαστές έκριναν ομόφωνα ένοχη τη 43χρονη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας στην ανθρωποκτονία του άνδρα της και η χήρα του καρδιολόγου καταδικάστηκε - και αυτή - σε ισόβια κάθειρξη.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News