Κακοκαιρία Elias: Πότε θα δείξει τα «δόντια» της στην Κρήτη - Σε επιφυλακή το νησί (vid)

Κρήτη
Κακοκαιρία Elias: Πότε θα δείξει τα «δόντια» της στην Κρήτη - Σε επιφυλακή το νησί (vid)
Καταιγίδες και βροχές θα φέρει και στην Κρήτη η κακοκαιρία Elias, τα φαινόμενα της οποίας έχουν γίνει αισθητά σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, η αστάθεια θα παρατηρηθεί κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα του νησιού, ενώ πιθανό είναι και το ενδεχόμενο τοπικών χαλαζοπτώσεων

Έντονα φαινόμενα έφερε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας η κακοκαιρία Elias, η οποία αναμένεται να δείξει τα «δόντια» της και στη Κρήτη. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η αστάθεια θα παρατηρηθεί κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα του νησιού, ενώ πιθανό είναι και το ενδεχόμενο τοπικών χαλαζοπτώσεων.

«Μετά από αρκετές ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες, έρχεται κακοκαιρία που αναμένεται να επηρεάσει και την Κρήτη», σύμφωνα με τον φυσικό μετεωρολόγο και επιστημονικό συνεργάτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Στρατή Βουγιούκα, ο οποίος μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV.

Τα μετεωρολογικά μοντέλα για την Κρήτη δείχνουν πως τα φαινόμενα που θα φέρει η κακοκαιρία Ελίας δεν φαίνεται να προκαλούν ανησυχία. Ωστόσο, το ενδεχόμενο σε ορισμένες περιοχές να πέσει μεγάλη ποσότητα νερού σε μικρό χρόνο κινητοποιεί τις αρχές οι οποίες με φόντο την κακοκαιρία είναι σε επιφυλακή, υπό τον φόβο πλημμυρικών φαινομένων.

Πάντως, το θερμόμετρο τις επόμενες ημέρες δεν αναμένεται να μειωθεί αισθητά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 25 έως 27 Βαθμούς κελσίου. Ο καιρός για το νησί θα παραμείνει άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες μέχρι και την Παρασκευή, καθώς αναμένεται έπειτα να επιστρέψει το ηλιόλουστο σκηνικό.

Δείτε το βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News