Οικοδόμος, εργάτης, οικοδόμοι, οικοδομή

Οικοδόμοι: Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα - Η προθεσμία και οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του

Κρήτη
Οικοδόμοι: Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα - Η προθεσμία και οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Δ.ΥΠ.Α. (τ. ΟΑΕΔ) ηλεκτρονικά

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) την αίτησή τους οι δικαιούχοι οικοδόμοι, προκειμένου να λάβουν το ειδικό εποχικό βοήθημα που είναι 902,42 ευρώ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Τεχνιτών Οικοδόμων Νομού Ρεθύμνου, συνεχίζεται η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των δικαιούχων του ειδικού εποχικού βοηθήματος η οποία λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Δ.ΥΠ.Α. (τ. ΟΑΕΔ) ηλεκτρονικά και το ποσό του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τους οικοδόμους είναι 902,43 ευρώ.

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του είναι:

  • Να έχουν πραγματοποιήσει το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίες από ενενήντα πέντε (95) έως διακόσιες δέκα (210) ημέρες εργασίας. Στις ανωτέρω ημέρες συμπεριλαμβάνεται η προσαύξηση 20% και οι αναλογούσες ημέρες άδειας. Ουσιαστικά δηλαδή δικαιούται το βοήθημα ο ασφαλισμένος που πραγματοποιεί από εβδομήντα τρεις (73) έως εκατόν εξήντα τρεις (163) πραγματικές ημέρες εργασίας. Επιπροσθέτως, απαιτείται να μην είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών που απασχολούσαν περισσότερους από τρεις (3) μισθωτούς κατά το έτος 2022.
  • Να απασχολούνται αποκλειστικά στον κλάδο, διατηρώντας την ιδιότητα του οικοδόμου κατά την περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/09/2023 έως 30/11/2023).

Στερούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα του έτους, στο οποίο περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο διάστημα της εκπαίδευσής τους, οι δικαιούχοι που συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της Δ.ΥΠ.Α (τ. ΟΑΕΔ) και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα (άρθ. 37 παρ. 5Α του Ν. 1836/89).

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μέλη μας ότι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται και θα διεκπεραιώνονται  ηλεκτρονικά και από τον Σύνδεσμο Τεχνιτών Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου στο γραφείο του στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής από 18/09/2023 έως 20/10/2023 και ώρες 5-7 μ.μ.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν οι συνάδελφοι μέλη μας είναι:

1) Κωδικοί Taxisnet,

2) E-mail,

3) Για τους αλλοδαπούς συναδέλφους Άδεια διαμονής σε ισχύ ή Βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος για ανανέωση της Άδειας Διαμονής και Αριθμό Διαβατηρίου και

4) Αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Σωματείο και στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στο τηλέφωνο 2831022332».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News