ΡΕΚΟΡ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ

Δύο περιοχές στην Κρήτη στο top 5 των ρεκόρ βροχόπτωσης στην Ευρώπη - Ο Daniel κατέταξε πρώτη τη Μακρινίτσα!

Κρήτη
Δύο περιοχές στην Κρήτη στο top 5 των ρεκόρ βροχόπτωσης στην Ευρώπη - Ο Daniel κατέταξε πρώτη τη Μακρινίτσα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από αρκετές ημέρες, έχει αποκατασταθεί πλέον η μετάδοση των μετρήσεων σχεδόν όλων των μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ στη Θεσσαλία, δίνοντας μας τη δυνατότητα να έχουμε μια πληρέστερη αποτύπωση της κακοκαιρίας DANIEL (04-08/09/2023).

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο μετεωρολογικό σταθμό της Μακρινίτσας Πηλίου, ο οποίος μέχρι τις 20/09/2023 έχει καταγράψει αθροιστικό ύψος βροχόπτωσης 1235 χιλιοστά, τιμή που αποτελεί ήδη το μεγαλύτερο μηνιαίο ύψος βροχόπτωσης που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Ασκύφου Χανίων από το Φεβρουάριο του 2019, όταν είχε καταγράψει μηνιαίο ύψος βροχόπτωσης 1225 χιλιοστά.

ΡΕΚΟΡ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ

Επιπροσθέτως, στην κακοκαιρία Daniel καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχόπτωσης του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ που κατείχε από το 2009 η Μακρινίτσα, σε 4 μετεωρολογικούς σταθμούς, ένας εκ των οποίων είναι και πάλι αυτός της Μακρινίτσας.

Στα σχήματα που ακολουθούν παρουσιάζονται τα 5 μεγαλύτερα μηνιαία ύψη βροχόπτωσης και τα 5 μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχόπτωσης των τελευταίων 15 ετών, σύμφωνα με  το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ.

ΡΕΚΟΡ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News