Έφη Τσιχλάκη

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στο σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη για τη δολοφονία της

Κρήτη
Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στο σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη για τη δολοφονία της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης έχει καταθέσει και ο συζυγοκτόνος, επικαλούμενος λόγους ακυρότητας της προδικασίας

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Κ. Λ, πρώην υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο, ο οποίος το 2016 δολοφόνησε τη σύζυγό του, Έφη Τσιχλάκη, πρότεινε σήμερα η εισαγγελέας έδρας του Αρείου Πάγου, Ελένη Κοντακτσή.

Ειδικότερα, ο συζυγοκτόνος στον πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί λόγω αμφιβολιών, αλλά στο Εφετείο τού επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό τής μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Στη συνέχεια, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ασκήθηκε αναίρεση ως προς το σκέλος της αναγνώρισης ελαφρυντικού, η οποία συζητήθηκε σήμερα στο ΣΤ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Επίσης, αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης έχει καταθέσει και ο συζυγοκτόνος, επικαλούμενος λόγους ακυρότητας της προδικασίας.

Σήμερα, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και εισαγγελέας της έδρας, Ελένη Κοντακτσή, εισηγήθηκε την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης μόνο ως προς το σκέλος της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον σύζυγο του θύματος.

Αντίθετα, η εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη της αίτησης αναιρέσεως που κατέθεσε ο καταδικασθείς, επισημαίνοντας ότι όλοι οι λόγοι που επικαλείται για ακυρότητα της διαδικασίας είναι αβάσιμοι.

Η απόφαση αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News