margarita

Μαργαρίτα Βασάλου στο neakriti.gr: Η ιστορία της απόστρατης αξιωματικού, που της παίρνει το σπίτι ένα ξένο fund

Κρήτη
Μαργαρίτα Βασάλου στο neakriti.gr: Η ιστορία της απόστρατης αξιωματικού, που της παίρνει το σπίτι ένα ξένο fund

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαργαρίτα Βασάλου καταγγέλλει στο neakriti.gr πως τα funds που έχουν αγοράσει τα δάνειά της την πιέζουν να πουλήσει το σπίτι της για να ξεχρεώσει.

«Πούλησε το σπίτι σου να μας ξεχρεώσεις, αφού δεν μπορείς να βρεις τα χρήματα αυτά που μας χρωστάς»... Την απίστευτη αυτή απάντηση δίνει το fund σε γυναίκα, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αεροπορίας, για χρέη που στην πραγματικότητα ήταν πολύ λιγότερα, αλλά οι τράπεζες, λόγω των υπέρογκων τόκων, της τα διπλασίασαν μέσα στην τελευταία δεκαπενταετία...

Ο λόγος για τη συνταξιούχο σήμερα στρατιωτικό, που παλεύει να στηρίξει μόνη της εδώ και χρόνια τη μονογονεϊκή της οικογένεια, Μαργαρίτα Βασάλου. Η ίδια, απευθυνόμενη στο neakriti.gr, καλεί τον κόσμο να τη βοηθήσει όπως μπορεί, αφού έπεσε θύμα του σκληρού τραπεζικού συστήματος αλλά και των funds, καθώς τα αρχικά της δάνεια όλα μαζί, τέσσερα στον αριθμό, δεν ξεπερνούσαν τα 50.000 ευρώ, ενώ της ζητούν σήμερα έως και δύο φορές πάνω τα χρήματα αυτά, λέγοντάς της να πουλήσει σπίτι που είχε πριν από πολλά χρόνια αγοράσει στην Αθήνα, μόλις 52 τ.μ., για να τους τα δώσει!

Το τραγικότερο της υπόθεσης είναι ότι το εν λόγω σπίτι η κ. Βασάλου μπόρεσε και το “ξεχρέωσε”, αλλά ακολούθησαν πολύ δύσκολα χρόνια για την ίδια, που την ανάγκασαν να προχωρήσει στα τέσσερα αυτά δάνεια, για να μπορέσει να στηρίξει την οικογένειά της, για την οποία ήταν πλέον όχι μόνο η μητέρα, αλλά και το μόνο στήριγμα που είχε, σύμφωνα με όσα η ίδια μας λέει. Η ίδια εξιστορεί στην εφημερίδα μας την περιπέτειά της με δάκρυα στα μάτια: «Το δάνειο που είχα πάρει για ένα μικρό σπίτι 52 τετραγωνικών στην Αθήνα κατάφερα και το αποπλήρωσα. Έκανα όμως στη συνέχεια κάποιους δανεισμούς από δύο τράπεζες, γιατί αντιμετώπιζα προβλήματα και δεν είχα διαφορετική λύση, προκειμένου να μπορέσω να τα αντιμετωπίσω, για να στηρίξω τα παιδιά μου. Στη συνέχεια βρέθηκα σε οικονομικό αδιέξοδο. Μπαίνω στον νόμο Κατσέλη, γιατί είμαι μονογονεϊκή οικογένεια και το μόνο μου εισόδημα ήταν ο μισθός ως στρατιωτικός και η σύνταξή μου σήμερα, μαζί με το ενοίκιο για εκείνο το σπιτάκι στην Αθήνα. Όταν όμως έγινε το δικαστήριο, ο δικηγόρος μου το έχασε. Η απόφαση βγήκε απορριπτική. Μετά έχασε και το Εφετείο και έτσι βρέθηκα εκτός του νόμου Κατσέλη και ως εκ τούτου δεν είχα τη δυνατότητα πλέον να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου. Μάλιστα, να σας πω ότι όλη αυτή η κατάσταση ξεκίνησε από τη στιγμή που ο ίδιος ο δικηγόρος μου μού έλεγε - μεταξύ του χρονικού διαστήματος του δικαστηρίου και του Εφετείου - “μην πληρώνεις. Το σπίτι είναι προστατευμένο”. Και ξαφνικά βρέθηκαν να έχουν πουληθεί τα δάνειά μου σε fund και να μου λέει το fund “πούλησε το σπίτι για να ξεχρεώσεις”... Είμαι πραγματικά στα πρόθυρα να τρελαθώ. Δεν ξέρω τι να κάνω».

Έκκληση για βοήθεια - Ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ τα χρέη της

Σύμφωνα με όσα μας είπε, επίσης, η Μαργαρίτα Βασάλου, «το Εφετείο βγήκε το 2012. Και μέσα σε αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν, μου είπαν ότι τα χρέη ξεπέρασαν τα 100.000 ευρώ... Έχω δύο παιδιά. Έχω τα εγγόνια μου. Και προσπαθώ να ζήσω με τη σύνταξή μου και ένα ενοίκιο που παίρνω από το σπίτι αυτό στην Αθήνα».

Η Μαργαρίτα Βασάλου, που υπηρέτησε την πατρίδα από τη θέση του αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τυμπάκι, δεν μπορεί σήμερα να βρει καμία λύση. Και καλεί τους συνανθρώπους μας που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν μαζί της. Το κινητό τηλέφωνό της είναι 6979/066.505.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News