Εύη Ανδρεαδάκη

Η τραγική ιστορία της Εύης Ανδρεαδάκη από το Ηράκλειο που σκοτώθηκε στο σφοδρό τροχαίο της Λιβύης - Είχε χάσει αδερφό με πανομοιότυπο τρόπο (pics)

Κρήτη
Η τραγική ιστορία της Εύης Ανδρεαδάκη από το Ηράκλειο που σκοτώθηκε στο σφοδρό τροχαίο της Λιβύης - Είχε χάσει αδερφό με πανομοιότυπο τρόπο (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί από το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη όπου είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε Έλληνες που έφτασαν στη χώρα συμμετέχοντας σε ανθρωπιστική αποστολή στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές

Η Εύη Ανδρεαδάκη είναι η νοσηλεύτρια του 251 ΓΝΑ που χάθηκε στο σφοδρό τροχαίο της Λιβύης όπου είχε μεταβεί ως μέλος της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Εύη Ανδρεαδάκη με καταγωγή από το Ηράκλειο διέμενε μόνιμα στην περιοχή Παπάγου στην Αττική όμως στενοί συγγενείς της οικογένειας ζουν και εργάζονται στην Κρήτη. Η ιστορία της Εύης Ανδρεαδάκη είναι άκρως τραγική καθώς είχε χαθεί και ο αδερφός της σε τροχαίο ατύχημα στην Αθήνα πριν από χρόνια ενώ είχε και έναν θείο ο οποίος ήταν ιπτάμενος στην Πολεμική Αεροπορία που σκοτώθηκε σε δυστύχημα περίπου το 1980. 

Ανδρεαδάκη

Ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί από το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη όπου είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε Έλληνες που έφτασαν στη χώρα συμμετέχοντας σε ανθρωπιστική αποστολή στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε πως «ακόμα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι συνέβη», ενώ και το ΓΕΕΘΑ σε ενημέρωσή του σημείωσε ότι για την ώρα οι συνθήκες του δυστυχήματος είναι αδιευκρίνιστες.
«Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να το πούμε εμείς με βεβαιότητα», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαρινάκης ο οποίος πρόσθεσε: «Τι συνέβη, τι δε συνέβη ούτε μπορώ εγώ να σας πω πριν γίνει η σχετική έρευνα, πριν δοθούν οι αρμόδιες επίσημες απαντήσεις από το υπουργείο Άμυνας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα γίνει άμεση διερεύνηση των αιτιών και βέβαια του οδηγού. Τι συνέβη, ποια είναι η ευθύνη που οι άνθρωποι αυτοί δεν γύρισαν στην πατρίδα μας μετά από την ανθρωπιστική βοήθεια για την οποία συνέτρεξαν».

 

Γιατί το ΓΕΕΘΑ δεν ανακοίνωσε άμεσα 


Θυμίζουμε ότι σε διευκρινίσεις σχετικά με την αρχική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η οποία αναφερόταν σε τραυματισμούς μόνο και όχι σε θανάτους μελών της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη προχώρησαν πηγές Γενικού Επιτελείου.
Σύμφωνα με τις πηγές, η αρχική πληροφόρηση βασιζόταν στην ενημέρωση που παρείχαν οι αρχές της Λιβύης προς τις αρμόδιες Αρχές της Ελλάδας, στην οποία αναφερόταν κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχαν θύματα μεταξύ των μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι είναι ευνόητο ότι στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν επί του πεδίου δεν υπήρχε άλλος τρόπος διασταύρωσης της σχετικής πληροφόρησης, πλην της ενημέρωσης από τις αρχές της Λιβύης διά της διπλωματικής οδού, δεδομένου ότι δεν λειτουργούσε στην περιοχή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και τα δορυφορικά τηλέφωνα που είχε μαζί της η ελληνική αποστολή καταστράφηκαν κατά την πυρκαγιά που ακολούθησε τη σύγκρουση των οχημάτων.
Προσθέτουν επίσης ότι αργότερα, οι αρχές της Λιβύης, διά του υπουργείου Υγείας, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της ελληνικής πλευράς, προχώρησαν σε ανακοίνωση στην οποία συμπεριλαμβάνονταν μέλη της ελληνικής αποστολής στα θύματα.
Οι πηγές του ΓΕΕΘΑ καταλήγουν πως λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικό ευαίσθητο ζήτημα της πληροφόρησης των οικογενειών των θυμάτων, το ΓΕΕΘΑ όφειλε επίσης να αναμένει μετά τη νεότερη ενημέρωση από τη Λιβύη και πριν εκδοθεί διορθωτική ανακοίνωση, να ειδοποιηθούν προηγουμένως οι συγγενείς τους από τις στρατιωτικές αρχές και να μην πληροφορηθούν τη θλιβερή είδηση από τα ΜΜΕ. Ευθύς ως ολοκληρώθηκε η σχετική ενημέρωση, εκδόθηκε η νέα ανακοίνωση.


Επαναπατρίστηκαν οι σοροί


Με αεροσκάφος C-27 επαναπατρίστηκαν νωρίτερα οι σοροί των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και τω δύο διερμηνέων που έχασαν τη ζωή τους. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σχολείου της Βεγγάζης, Γιώργος Σαγιάνος, μίλησε στον ΣΚΑΪ και σημείωσε ότι οι δύο από τους πέντε νεκρούς Έλληνες της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη.
Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις
Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.
«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος,  συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.  H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό», σημείωσε ο κ. Δένδιας.
«Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή. Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Καταληκτικά ο υπουργός Άμυνας αναφέρει: «Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».


Συλλυπητήρια από Μητσοτάκη


Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των πέντε θυμάτων του τροχαίου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook.
«Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα», σημείωσε και συνέχισε:
«Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε, δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης. Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους».

Εύη Ανδρεαδάκη
Εύη Ανδρεαδάκη
Εύη Ανδρεαδάκη
Εύη Ανδρεαδάκη
Εύη Ανδρεαδάκη
Εύη Ανδρεαδάκη
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News