μινωα

Έδειξε αντανακλαστικά ο δήμος Μινώα Πεδιάδος

Κρήτη
Έδειξε αντανακλαστικά ο δήμος Μινώα Πεδιάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως ενημερωθήκαμε η αρμόδια υπηρεσία έσπευσε στην περιοχή για να βρει την αιτία του κακού και προχώρησε στην αναγκαία παρέμβαση προκειμένου να σταματήσει την καταστροφή

Δεν πάνε δυο εβδομάδες από την μέρα που περνώντας κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας από το χωριό Αυλή του δήμου Μινώα Πεδιάδος καταγράψαμε την δυσώδη κατάσταση που ειχε διαμορφωθεί στην περιοχή εξαιτίας των λυμάτων που έπεφταν στον Αυλιώτικο ποταμό από τον βιολογικό. Πέραν της ανυπόφορης δυσοσμίας η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου και σε ότι αφορά τα κουνούπια με τους κατοίκους της περιοχής κυριολεκτικά να δεινοπαθούν. 

μινωα

Μετά τη δημοσίευση της είδησης, δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι που έσπευσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ μας. Κι ακόμη περισσότεροι ήταν αυτοί που μας απέστειλαν επιπλέον υλικό (φωτογραφίες και βίντεο), υποδεικνύοντας μας λεπτομέρειες για τις «διαρροές» του βιολογικού και δήλωναν στη διάθεσή μας για περαιτέρω ρεπορτάζ. 

Τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως η κατάσταση διορθώθηκε κάπως. Αναγνώστης μας - και κάτοικος της περιοχής- επικοινώνησε μαζί μας λέγοντας μας  πως το νερό του ποταμού καθάρισε και μάλιστα για του λόγου το αληθές επισύναψε και μερικές φωτογραφίες. Εξακολουθεί βέβαια η δυσοσμία με τους κατοίκους της περιοχής να ελπίζουν πως με την πάροδο του χρόνου θα επιστρέψει η μυρωδιά της κρητικής φύσης και στο χωριό τους.  

μινωα

Όπως ενημερωθήκαμε η αρμόδια υπηρεσία έσπευσε στην περιοχή για να βρει την αιτία του κακού και προχώρησε στην αναγκαία  παρέμβαση προκειμένου να σταματήσει την καταστροφή. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν αν έχει σταλεί και δείγμα από το νερό του Αυλιώτικου ποταμού  στο αρμόδιο εργαστήριο προς εξέταση με τα αποτελέσματα ωστόσο προς το παρόν να μην έχουν κοινοποιηθεί.  

Μένει να γίνει ένας καλός ψεκασμός τώρα για να φύγουν και τα κουνούπια  από την περιοχή και βέβαια να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν ποτέ ξανά .. «διαρροές» σε κανένα σημείο.. 

  

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News