Δεκατέσσερις συλλήψεις για ομπρελοκαθίσματα στα Φαλάσαρνα - Επίθεση αντιπολίτευσης στη δημοτική αρχή

Κρήτη
Δεκατέσσερις συλλήψεις για ομπρελοκαθίσματα στα Φαλάσαρνα - Επίθεση αντιπολίτευσης στη δημοτική αρχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H αντιπολίτευση καταγγέλει τη δημοτική αρχή και την "κλειστή ομάδα" διοίκησης που έφεραν τέτοια αποτελέσματα

Δεκατέσσερις συλλήψεις για ομπρελοκαθίσματα έγιναν το Σάββατο στη Φαλάσαρνα του Δήμου Κισάμου οπως αποκαλύπτει ο τέως δήμαρχος Κισσάμου και επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Θεόδωρος Σταθάκης σε ανακοίνωση που έδωσε στα μέσα ενημέρωσης. Ταυτόχρονα καταγγέλει τη δημοτική αρχή η οποία ως αντίδραση για τις συλλήψεις εξέδωσε ανακοίνωση κατά της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση του κ. Σταθάκη αναφέρει:

"Η «κλειστή ομάδα» διοίκησης στον Δήμο Κισσάμου συνεχίζει, ειδικά τους τελευταίους αρκετούς μήνες, να εκτίθεται ανεπανόρθωτα και να εκθέτει - δυσφημεί μια ολόκληρη περιοχή και συνολικά τον τόπο μας, στον «βωμό» προσωπικών - μικροπολιτικών επιδιώξεων και απαράδεκτων σκοπιμοτήτων.


Τελευταίο της «κατόρθωμα» όσα έγιναν χθες στη Φαλάσαρνα, με τη σύλληψη 14 επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται με ομπρελοκαθίσματα στην παραλιακή ζώνη.
Μετά απ' όσα συνέβησαν σε μία από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές της Κρήτης, την οποία επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες άτομα για μπάνιο και χαλάρωση, η δημοτική Αρχή είχε το θράσος να εκδόσει μία απαράδεκτη ανακοίνωση ως προς το περιεχόμενό της, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην Ελληνική Αστυνομία, όταν είναι ξεκάθαρο ότι η ευθύνη για όσα τραγελαφικά σημειώθηκαν ανήκει στον Δήμαρχο Κισσάμου και την «κλειστή του ομάδα» διοίκησης.


Δεν γνωρίζουν ο κ. Δήμαρχος Κισσάμου και τα άτομα της «κλειστής του ομάδας» ότι με την υπ' αριθμ. 38609 ΕΞ2023/10-03-2023 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1432/10-03-2023 τεύχος Β’), μετά το πρώτο εξάμηνο του φετινού έτους και συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου 2023 έως και τις 31 Ιουλίου 2023, οι μισθώσεις παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας διενεργούνται αποκλειστικά από την Κτηματική Υπηρεσία;


Δεν γνωρίζουν ο κ. Δήμαρχος Κισσάμου και τα άτομα της «κλειστής του ομάδας» ότι αυτό πρακτικά σημαίνει πως, εξαιτίας της ελληνικής γραφειοκρατίας, η διαδικασία των μισθώσεων για την περιοχή της Φαλάσαρνας, όπως και για άλλες πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, άρα ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με ομπρελοκαθίσματα στη συγκεκριμένη παραλία ΔΕΝ έχουν άδεια μέχρι στιγμής, χωρίς αυτό να είναι δική τους ευθύνη;
Δεν γνωρίζουν ο κ. Δήμαρχος Κισσάμου και τα άτομα της «κλειστής του ομάδας» ότι όταν ζητούν εγγράφως από την Κτηματική Υπηρεσία, το Α.Τ Κισσάμου και τον ΟΦΥΠΕΚΑ «να διενεργήσουν  αυτοψία σε συγκεκριμένη αυστηρά θέση την οποία με συντεταγμένες και δορυφορική απεικόνιση είχε προσδιορίσει, στην περιοχή της Παχιάς Άμμου» -όπως αυτολεξεί αναφέρει ο Δήμος στην απαράδεκτη ανακοίνωσή του-  είναι υποχρεωμένοι  να ελέγξουν το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με το ίδιο αντικείμενο στη συγκεκριμένη περιοχή;


Ο κ. Δήμαρχος Κισσάμου και τα άτομα της «κλειστής του ομάδας» τα γνωρίζουν όλα αυτά. Όμως, για άλλη μία φορά, επέλεξαν να λειτουργήσουν με εμπάθεια, κατά τρόπο απαράδεκτο, τόσο σε αυτοδιοικητικό, όσο και σε δεοντολογικό επίπεδο. Από τη στιγμή που δεν μπορούν να κατανοήσουν τη σοβαρότητα του θεσμικού τους ρόλου είναι αναπόφευκτο να εκτίθενται. Εκείνο, ωστόσο, που δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν είναι να εκθέτουν, να αδικούν και να δυσφημούν τον τόπο μας και τους ανθρώπους του και να στερήσουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα έσοδα του δήμου, που με αυτό που έκαναν κινδυνεύει να πάνε όλα στο ελληνικό δημόσιο .
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News