μελίνα

Δίκη για μικρή Μελίνα: Kατέθεσαν ο πραγματογνώμονας και η τελευταία μάρτυρας του κατηγορητηρίου – Συνέχεια την Πέμπτη και απόφαση… από Σεπτέμβριο!

Κρήτη
Δίκη για μικρή Μελίνα: Kατέθεσαν ο πραγματογνώμονας και η τελευταία μάρτυρας του κατηγορητηρίου – Συνέχεια την Πέμπτη και απόφαση… από Σεπτέμβριο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων (δευτεροβάθμιο δικαστήριο) είχε απορρίψει ως απαράδεκτη την έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας, με αποτέλεσμα να παραμείνει η πρωτόδικη αθωωτική για τη γιατρό απόφαση

Διακόπηκε για την επόμενη Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 η δίκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη το 2015 ύστερα από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας (κρεατάκια) στο Βενιζέλειο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 17ης Ιουλίου κατέθεσε και το τελευταίο πρόσωπο που βρίσκεται στη λίστα των μαρτύρων του κατηγορητηρίου ενώ εξετάστηκε και ο πραγματογνώμονας που είχε οριστεί. Η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των τεχνικών συμβούλων ενώ όπως εκτιμάται λόγω του φόρτου και άλλων ποινικών υποθέσεων που εξελίσσονται δεν αποκλείεται η ολοκλήρωση της δίκης και η απόφαση να εκδοθεί Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων (δευτεροβάθμιο δικαστήριο) είχε απορρίψει ως απαράδεκτη την έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας, με αποτέλεσμα να παραμείνει η πρωτόδικη αθωωτική για τη γιατρό απόφαση.

«Θέλω να τονίσω ότι, παρότι σέβομαι την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου - άσχετα με το τι πιστεύω εγώ - το ότι ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση και το Εφετείο διεξάγεται ξανά, αυτό κάτι σημαίνει», ανέφερε ο κ. Παρασκάκης, που επεσήμανε ότι ελπίζει στη δικαίωση του παιδιού του.

Ας σημειωθεί ότι ο πατέρας της Μελίνας στάθηκε και στο γεγονός ότι τα αστικά δικαστήρια δικαίωσαν την οικογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου είχε εκδώσει απόφαση, μέσω της οποίας υποχρεώνει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 460.000 ευρώ, ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη στην οικογένεια του άτυχου παιδιού. Σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση, ο θάνατος της 4χρονης συνδέεται αιτιωδώς με λάθη και παραλείψεις των οργάνων του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου το 2021. Ωστόσο, ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη.

Μετά την απαλλακτική για τη γιατρό πρωτόδικη απόφαση, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση. Τον περασμένο Νοέμβριο, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων (δευτεροβάθμιο δικαστήριο) είχε απορρίψει ως απαράδεκτη την έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας, με αποτέλεσμα να παραμείνει η πρωτόδικη αθωωτική για τη γιατρό απόφαση.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο, υποβλήθηκε αίτηση αναίρεσης από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων. Η αίτηση είχε συζητηθεί από το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου τον περασμένο Φεβρουάριο και έγινε τελικά δεκτή στις αρχές Μαΐου. Ως εκ τούτου, η δίκη σε δεύτερο βαθμό διεξάγεται εκ νέου.

Η ίδια η γιατρός είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, κατά την απολογία της στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον Δεκέμβριο του 2020: «Καταλαβαίνω απόλυτα και δικαιολογώ τον πόνο των γονιών. Αυτός ο πόνος δεν αντισταθμίζεται από κανέναν άλλο. Θέλω να τους πω ότι έκανα τα πάντα για να τη σώσω».

Μεταξύ άλλων, η γιατρός είχε πει κατά την απολογία της ενώπιον του δικαστηρίου ότι το επίμαχο περιστατικό έχει σημαδέψει τη ζωή της. Η αναισθησιολόγος είχε αναφέρει τότε ότι προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις να αποτρέψει «το μοιραίο, το οποίο τελικά δεν αποφεύχθηκε», καθώς ήταν «τέτοιας έντασης η αλλεργική επίδραση του φαρμάκου στον οργανισμό του παιδιού, που έβλαψε συστηματικά και ταυτόχρονα την καρδιά και τους πνεύμονες και προκάλεσε αιμοδυναμική κατάρρευση» στο παιδί.

Ας σημειωθεί ότι η αναισθησιολόγος είχε υποστηρίξει πως την ώρα της αιμοδυναμικής κατάρρευσης του παιδιού εκείνο που προείχε ήταν να σώσει το παιδί και όχι να γράψει το διάγραμμα αναισθησίας, το οποίο συνέταξε εκ των υστέρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News