ΜΙΚΡΗ ΜΕΛΙΙΝΑ

Υπόθεση μικρής Μελίνας: Στις 10 Ιουλίου η δίκη - Για ποιο λόγο διεκόπη

Κρήτη
Υπόθεση μικρής Μελίνας: Στις 10 Ιουλίου η δίκη - Για ποιο λόγο διεκόπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο, υποβλήθηκε αίτηση αναίρεσης από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων

Στις 10 Ιουλίου θα ξεκινήσει τελικά η δίκη για την υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη από τη Νεάπολη Λασιθίου, που είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας (“κρεατάκια”).

Η εκδίκαση της υπόθεσης επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα 30 Ιουνίου στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, μετά από έκτακτη δικάσιμο που ορίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες, με πράξη της προέδρου Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Εντούτοις, η δίκη διεκόπη για τις 10 Ιουλίου εξαιτίας κωλύματος στο πρόσωπο ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορούμενης γιατρού.

Η εν λόγω πράξη έλαβε χώρα, επειδή υπάρχει κίνδυνος παραγραφής της πράξης (ανθρωποκτονία από αμέλεια), στις 28 Δεκεμβρίου του 2023 (τότε συμπληρώνεται η 8ετία).

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου το 2021. Ωστόσο, ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων (δευτεροβάθμιο δικαστήριο) είχε απορρίψει ως απαράδεκτη την έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας, με αποτέλεσμα να παραμείνει η πρωτόδικη αθωωτική - για τη γιατρό που είχε κατηγορηθεί - απόφαση.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο, υποβλήθηκε αίτηση αναίρεσης από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Η αίτηση είχε συζητηθεί από το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου τον περασμένο Φεβρουάριο και έγινε τελικά δεκτή στις αρχές Μαΐου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News