Κρήτη: Ξεκίνησε η ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες του Ρεθύμνου (vid)

Κρήτη
Κρήτη: Ξεκίνησε η ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες του Ρεθύμνου (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί ποδός «πολέμου» και μάλιστα με ενισχυμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, βρίσκονται από την 1η Ιουνίου οι δεκάδες ναυαγοσώστες των παραλιών του δήμου Ρεθύμνου, οι οποίοι θα επιτηρούν τις πολυσύχναστες παραλίες έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου

Στις θέσεις τους ή καλύτερα στους πύργους τους, βρίσκονται ήδη από την 1η Ιουνίου οι δεκάδες ναυαγοσώστες - «φύλακες άγγελοι» των λουόμενων στις ρεθυμνιώτικες παραλίες.

Η ναυαγοσωστική κάλυψη στον μητροπολιτικό δήμο του Ρεθύμνου για φέτος προβλέπει 19 συνολικά πύργους στις παραλίες της Επισκοπής, του Κουμπέ, της μεγάλης παραλίας της πόλης, του Πλατανιά - Άδελε, της παραλίας στο Σφακάκι και της παραλίας της Σκαλέτας. 

Επιπλέον, το ναυαγοσωστικό σχέδιο προβλέπει για φέτος τέσσερα σκάφη από τον ανάδοχο μαζί με οδηγό, ναυαγοσώστη και τέσσερις επόπτες, που σημαίνει ότι καθημερινά έως και την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου 27 συνολικά άτομα θα είναι επί ποδός.

Το ναυαγοσωστικό έργο όμως και φέτος «πνίγει» κυριολεκτικά τον δήμο Ρεθύμνου, καθώς το κονδύλι που έλαβε ως επιχορήγηση από την Πολιτεία είναι αισθητά μειωμένο συγκριτικά με πέρυσι. Αυτό έχει ως συνέπεια ο δήμος να «μπαίνει μέσα» αρκετές χιλιάδες ευρώ τις οποίες τώρα και αναζητά για να καλύψει και αυτή την «τρύπα».

Όπως εξηγεί ο Στέλιος Σπανουδάκης παρά το αυξημένο κόστος του ναυαγοσωστικού, ο δήμος προτίθεται να περιορίσει άλλα έξοδα του προκειμένου να ενισχύσει τις σημαντικές αυτές υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για τους λουόμενους και παράλληλα ενισχύουν το τουριστικό προϊόν της πόλης. Επίσης θεωρείται πολύ πιθανό και φέτος να υπάρξει μια άτυπη παράταση του ναυαγοσωστικού έως και πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, με το ωράριο των ναυαγοσωστών να λήγει αντί στις 5,30 στις 7 το απόγευμα, όταν υπάρχει «κόκκινη σημαία».

Πέρα όμως από το ναυαγοσωστικό ο δήμος «τρέχει» παράλληλα και την διαδικασία για την εκμίσθωση τμημάτων της παραλίας, όπου αναπτύσσονται τα ομπρελοκαθίσματα, ενώ και φέτος θα υπάρχουν ελεύθερα τμήματα στις παραλίες για τις ανάγκες των πολιτών που δεν επιθυμούν να πληρώσουν για να απολαύσουν μια βουτιά στην θάλασσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News