Γαύδος: «Ατύχημα ο τραυματισμός του κατασκηνωτή» - Τι υποστηρίζει η δήμαρχος του ακριτικού νησιού

Κρήτη
Γαύδος: «Ατύχημα ο τραυματισμός του κατασκηνωτή» - Τι υποστηρίζει η δήμαρχος του ακριτικού νησιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την κ. Λίλιαν Στεφανάκη, πρόκειται για ένα ήσσονος σημασίας περιστατικό που ήρθε να επισκιάσει την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση της 2ης Γιορτής αθλητισμού, που προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε ηλικίας

Αποκύημα της φαντασίας του κατασκηνωτή από τη Γαύδο, ο οποίος κατήγγειλε πως το βράδυ της περασμένης Κυριακής ξυλοκοπήθηκε από μέλη του δημοτικού συμβουλίου, χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς, η δήμαρχος του ακριτικού νησιού κ. Λίλιαν Στεφανάκη.

Το περιστατικό που δημοσιοποιήθηκε μετά από καταγγελία του κατασκηνωτή, μιλούσε για τραυματισμό του μετά από πτώση από σκάλα, ως αποτέλεσμα χειροδικίας από δημοτικούς συμβούλους. Σύμφωνα ωστόσο με την εκδοχή της κ. Στεφανάκη, πρόκειται για ατύχημα που συνέβη όταν δύο δημοτικοί σύμβουλοι, επιχείρησαν να απομακρύνουν τον νεαρό από τον χώρο του γηπέδου, όπου ήταν σε εξέλιξη το πάρτι λήξης της 2ης Γιορτής Αθλητισμού, λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς του.

Ο κατασκηνωτής, που ζει για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε λεγόμενες καβάτζες στο νησί, βρίσκεται σε κόντρα με την παράταξη της δημάρχου, εξ αιτίας κυρίως της στάσης της, απέναντι στο ζήτημα της κατάληψης προστατευόμενων περιοχών από κατασκηνωτές. Συχνά δε ασκεί κριτική σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα ή σε έργα στο νησί.

Σύμφωνα με την κ. Λίλιαν Στεφανάκη, πρόκειται για ένα ήσσονος σημασίας περιστατικό που ήρθε να επισκιάσει την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση της 2ης Γιορτής αθλητισμού, που προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε ηλικίας.

Η κ. Στεφανάκη υποστήριξε στη Ν.Κ. ότι ο εν λόγο κατασκηνωτής, βρέθηκε στον χώρο της έναρξης των αγώνων, στο χωριό Βατσιανά και συνεχώς προκαλούσε με τη στάση του, επιχειρώντας σύμφωνα με την ίδια να υπάρξει φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους. Μετά τη λήξη των αγώνων, βρέθηκε στον χώρο του γηπέδου, όπου διοργανώθηκε πάρτι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 2ης Γιορτής αθλητισμού.

Εκεί, κατά τα λεγόμενα της δημάρχου, ο νεαρός συνέχισε να την προκαλεί μέχρι τη στιγμή που ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ένας ακόμη δημοτικός σύμβουλος, προσπάθησαν να τον απομακρύνουν με αποτέλεσμα στα σκαλιά της εξόδου, να χάσει την ισορροπία του και να πέσει.

Ο αστυνομικός της Γαύδου μετέφερε τον καταγγέλλοντα στο Ιατρείο όπου δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες καθώς από την  πτώση έφερε εκδορές και χτυπήματα στο σώμα. Η δήμαρχος του ακριτικού νησιού τόνισε πως όσα κατήγγειλε ο νεαρός, δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η ίδια στάθηκε στο γεγονός ότι η δημοτική αρχή, κατάφερε να διοργανώσει με επιτυχία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ένα διήμερο με αθλητικά δρώμενα το οποίο φιλοδοξεί να καθιερώσει ως θεσμό για το νησί. Ευχαρίστησε μάλιστα τους εθελοντές, τους στρατιώτες που υπηρετούν στο Στρατιωτικό Φυλάκιο Γαύδου, τους Σαμαρείτες, τους χορηγούς, τα υπουργεία που στήριξαν την διοργάνωση και όλους όσοι συνέβαλαν για την διεξαγωγή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News