Ρέθυμνο: Βίντεο ντοκουμέντο της ΚΡΗΤΗ TV από τη φωτιά στο σούπερ μάρκετ - Ποιοι «κρύβονται» πίσω από το επεισόδιο

Κρήτη
Ρέθυμνο: Βίντεο ντοκουμέντο της ΚΡΗΤΗ TV από τη φωτιά στο σούπερ μάρκετ - Ποιοι «κρύβονται» πίσω από το επεισόδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον για τις αρχές που εδώ και μία εβδομάδα ερευνούν την υπόθεση της καταστροφικής πυρκαγιάς σε σούπερ μάρκετ της παραλιακής του Ρεθύμνου η εξιχνίαση της δύσκολης αυτής υπόθεσης
  • Θέμα χρόνου η εξιχνίαση της υπόθεσης του «φλεγόμενου» σούπερ μάρκετ
  • Διακρίνεται νεαρός άνδρας να προσεγγίζει το κατάστημα πριν τη φωτιά
  • Δύο εκρήξεις προηγήθηκαν της καταστροφικής πυρκαγιάς
  • Χάθηκε στους δρόμους της παραλίας μετά τη φωτιά

Πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης με την καταστροφική πυρκαγιά σε σούπερ μάρκετ της παραλιακής του Ρεθύμνου το ξημέρωμα της 28ης Μαΐου, φαίνεται να είναι οι αρχές που εδώ και μία εβδομάδα ερευνούν σχολαστικά την «δύσκολη» αυτή υπόθεση.

Βίντεο - ντοκουμέντο που εξασφάλισε αποκλειστικά η ΚΡΗΤΗ TV και το οποίο έχει ήδη τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών, δείχνει έναν νεαρό άνδρα γύρω στις 4.20 τα ξημερώματα να έρχεται από την πλευρά της μαρίνας και να προσεγγίζει το χώρο του σούπερ μάρκετ.

Ο νεαρός διακρίνεται να εισέρχεται προς το εσωτερικό του καταστήματος από την πλευρά που γειτνιάζει με την επιχείρηση ενοικιαζόμενων οχημάτων και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να βγαίνει και πάλι προς την πλευρά του κεντρικού δρόμου. 

Την ώρα εκείνη όμως και ενώ ο άνδρας εστιάζει το βλέμμα του στο σούπερ μάρκετ, ακούγονται τουλάχιστον δύο εκρήξεις, που στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που εξασφάλισε η ΚΡΗΤΗ TV, «αποτυπώνονται» ως λάμψεις. Εκείνη την στιγμή διακρίνεται ο άνδρας που κρατά το κινητό του τηλέφωνο στα χέρια να τραβά βίντεο, ενώ σταδιακά φαίνεται να απομακρύνεται από το σημείο μέχρι που «χάθηκε» στην παραλιακή από την πλευρά του Αγνώστου Στρατιώτη, την ίδια ώρα το σούπερ μάρκετ είχε ήδη ξεκινήσει να φλέγεται. 

Από την επεξεργασία του οπτικοακουστικού υλικού που έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες υπηρεσίες και συνδυαστικά με τις καταθέσεις μαρτύρων που έχουν ληφθεί, φαίνεται να ενισχύεται το σενάριο του εμπρησμού και να αποδυναμώνεται το σενάριο που θέλει την φωτιά - που κατέστρεψε ολοσχερώς το σούπερ μάρκετ - να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός άνδρας που διακρίνεται στο βίντεο φέρεται να είναι ένας ανήλικος αλλοδαπός γύρω στα 16, ο οποίος φέρεται μαζί με τρείς ή τέσσερις ακόμα φίλους του, να ήρθαν με ΙΧ από τα Χανιά στο Ρέθυμνο -για λόγους που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί- ενώ λίγο πριν φύγουν από την πόλη προκλήθηκε η μεγάλη καταστροφική φωτιά. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ακόμα πως πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά -που έκανε στάχτη το σούπερ μάρκετ και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στην επιχείρηση ενοικιαζόμενων οχημάτων, στο κατάστημα εστίασης, αλλά και στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας πάνω από το σούπερ μάρκετ, τα οποία «έγλυψαν» οι φλόγες- και άλλα άτομα, πιθανόν φίλοι του υπόπτου φέρεται να «χτένιζαν» κυριολεκτικά την ευρύτερη περιοχή του σούπερ μάρκετ, ενώ δεν αποκλείεται την ώρα που ο νεαρός πλησίασε το κατάστημα, εκείνοι να κρατούσαν «τσίλιες». 

Επίσης, υπάρχουν και άλλες πληροφορίες που θέλουν τουλάχιστον τρία από τα άτομα αυτά, μεταξύ των οποίων και ο νεαρός άνδρας που διακρίνεται στο βίντεο, να έχουν ήδη προσαχθεί για να δώσουν εξηγήσεις.

Σε κάθε περίπτωση ξεκάθαρες απαντήσεις αναμένονται από το πόρισμα που θα συντάξει το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, το οποίο θα συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία που θα αποσταλεί το επόμενο διάστημα στον Εισαγγελέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News