Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με ανάβαση - διαμαρτυρία στο Άγιο Πνεύμα Μικρό Αφέντη Δίκτης

Κρήτη
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με ανάβαση - διαμαρτυρία στο Άγιο Πνεύμα Μικρό Αφέντη Δίκτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον ΕΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ "Κάτω τα χέρια από την οροσειρά Δίκτη"

Ο ΕΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με ανάβαση - διαμαρτυρία στο Αγιο Πνεύμα Μικρό Αφέντη Δίκτης 1571μ την παραμονή της εορτής Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 .

Αναδεικνύοντας την βιοποικιλότητα της οροσειράς της Δίκτης υπενθυμίζουμε την σημασία της για το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης .

Η διαδρομή μας ξεκίνησε απο την Πλάτη .

Διασχίσαμε την Πλαθιανή Λαγκάδα με το μονοπάτι μέσα απο το εντυπωσιακό πρίνο δάσος . Το τοπίο μοναδικό ένας τόπος με μεγάλη ιστορία η Πλαθιανή Λαγκάδα που θα πρέπει όλοι να επισκέπτονται .

Στο τέλος της Λαγκάδας ξεκινάει το ανηφορικό κομμάτι σε παλιό μονοπάτι κατατμημένο απο τον χωματόδρομο που οδηγεί στην κορυφή .

Φτάνοντας στο διάσελο στον δρόμο μας περίμενε ξεκούραση γιατί προσκληθήκαμε για κέρασμα στην φιλόξενη μάντρα του Γιάννη Βλαστού .

Αφού ξεκουραστήκαμε και πήραμε δυνάμεις απο τους νόστιμους μεζέδες αποχαιρετήσαμε και συνεχίσαμε την ανάβαση μας.

Πλησιάζοντας την κορυφή άρχισαν να κάνουν και την εμφάνιση τους στον ουρανό αρκετές δεκάδες γύπες ! Λες και περίμεναν ότι θα ανέβουμε στον Μικρό Αφέντη -Άγιο Πνεύμα να διαμαρτυρηθούμε μαζί . Λίγα μέτρα απο το σημείο που αδειοδοτήθηκε η εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού για την ΤΕΡΝΑ απο το δασαρχείο Ηρακλείου στην κορυφογραμμή είχαν καθίσει όλοι μαζί και απο εκεί έκαναν τις εφορμήσεις τους για να τραφούν με πτώματα προβάτων αποδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη τους στο φυσικό μας περιβάλλον .

Σε όλους μας γεννούνται αναπάντητα ερωτήματα !

Οι ίδιοι που μας ζητούσαν να προστατεύσουμε τις περιοχές Natura 2000 να συναινούν και να αδειοδοτούν αιολικά πάρκα μέσα σε αυτές ;

Που στηρίχτηκαν οι ορνιθολογικές μελέτες για να εκδοθούν άδειες για ανεμογεννήτριες στους προστατευμένους οικότοπους της Δίκτης ;;;

NATURA 2000

Ποιος αποφάσισε σε τόπους τόσο σημαντικούς για τα πουλιά να εγκατασταθούν αιολικά πάρκα ;;

NATURA 2000

Όλη η οροσειρά της Δίκτης θεωρείται κρίσιμη περιοχή για τον γύπα !!

NATURA 2000 .

Ενημερώνουμε τους πάντες και προειδοποιούμε !!

Τα πουλιά δεν είναι μόνα τους ! Είμαστε και εμείς μαζί τους και είμαστε χιλιάδες !

Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή του τόπου μας !

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΗΣ !!

NATURA 2000

SAVE DIKTI MOUNTAIN

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News