Ρέθυμνο: Καθαρίζουν δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους για την προστασία οδηγών και πεζών

Κρήτη
Ρέθυμνο: Καθαρίζουν δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους για την προστασία οδηγών και πεζών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα καθαρισμού δημοτικών και αγροτικών δρόμων στην πόλη και σε οικισμούς του δήμου Ρεθύμνου

Στις περιοχές Ρούστικα, Άγιος Γεώργιος, Ζουρίδι, Σαϊτούρες και Άνω Μαλάκι θα υλοποιήσει παρεμβάσεις καθαρισμού δημοτικών και αγροτικών δρόμων από άγρια βλάστηση η Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνου, όπως ανακοινώθηκε.

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα καθαρισμού στοχεύει στην ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και πεζών μέσω της εξασφάλισης της ορατότητας, στην πρόληψη για εκδήλωση πυρκαγιάς, την καθαριότητα και τον εν γένει ευπρεπισμό της πόλης και των οικισμών.

Οι εργασίες, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, περιλαμβάνουν καθάρισμα παράπλευρα από το σώμα των οδών, τάφρων και πρανών των δημοτικών, κατά προτεραιότητα, οδών και αγροτικών δρόμων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και ενδέχεται να μεταβληθεί και να αναπροσαρμοστεί σε περίπτωση που ανακύψουν έκτακτες ή απρόβλεπτες ανάγκες.

Επίσης ο Δήμος Ρεθύμνου διευκρινίζει ότι στις συγκεκριμένες εργασίες καθαρισμού δεν περιλαμβάνεται κόψιμο κλαδιών από ιδιωτικές περιουσίες δεδομένου ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα αγρονομική διάταξη (υπ.1 ΦΕΚ 933/Β/19-05-2009), η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί υποχρέωση των ίδιων των ιδιοκτητών. 

Ως εκ τούτου, όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση, «παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες γης, οι οποίοι έχουν προβεί σε αυθαίρετη τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων και ελαστικών στους προαναφερόμενους κοινόχρηστους χώρους των περιοχών παρέμβασης, να τα απομακρύνουν άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνου θα προχωρήσει και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία καθαρισμού των δρόμων, χωρίς την υποχρέωση παροχής αποζημίωσης σε θιγόμενους από την απομάκρυνση υλικών που ενδεχομένως χρειαζόταν αλλά εντούτοις δεν απέσυραν από τους κοινόχρηστους χώρους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News