Σύνδεσμος Γυναικείων Σωματείων: Ικανοποίηση για το θέμα της έκθεσης των Πανελληνίων για τη βία κατά των γυναικών

Κρήτη
Σύνδεσμος Γυναικείων Σωματείων: Ικανοποίηση για το θέμα της έκθεσης των Πανελληνίων για τη βία κατά των γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κριτική τοποθέτηση των εφήβων δίνει αισιοδοξία εξάλειψης των κακοποιητικών συμπεριφορών εναντίων των γυναικών», σύμφωνα με τον Σύνδεσμο

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου», με αφορμή τα φετινά θέματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στα ΓΕΛ, που εστίασαν και στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, εκφράζει την ικανοποίησή του που «ζητήματα όπως αυτό, τα οποία ταλανίζουν ακόμα τη σύγχρονη κοινωνία, μπαίνουν ως προβληματισμοί στη νέα γενιά».

«Ζητούμενο, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, «η κριτική τοποθέτηση των εφήβων σε φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας τόσο στο ιδιωτικό όσο και το δημόσιο πλαίσιο και πώς μπορούν οι νέοι, έμπρακτα, να συμβάλλουν στην επίτευξη της ισότητας των φύλων».

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου, «η κριτική αυτή οπτική, αν καλλιεργείται μακριά από αναχρονιστικά στερεότυπα, γεμίζει τον Φορέα μας με αισιοδοξία ότι η εξάλειψη κάθε μορφής κακοποιητικής συμπεριφοράς εναντίων των γυναικών, που εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες διακονεί, μπορεί με τη συνδρομή της νέας γενιάς να γίνει πραγματικότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News