Ποτάμια οι δρόμοι στο κέντρο του Ηρακλείου - Απίστευτες εικόνες εν μέσω καλοκαιριού (vid)

Κρήτη
Ποτάμια οι δρόμοι στο κέντρο του Ηρακλείου - Απίστευτες εικόνες εν μέσω καλοκαιριού (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη μεταβολή έχει παρουσιάσει ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι του Ηρακλείου, σήμερα Παρασκευή, με απίστευτες εικόνες να παρουσιάζονται αρχές Ιουνίου!

Η εικόνα από την οδό Παπανδρέου κοντά στη Λεωφόρο Δημοκρατίας «μιλάει» από μόνη της.

Συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα, οι δρόμοι σε κάποια σημεία πλημμυρίσουν και η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή ατυχήματος.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που δημοσιεύει το neakriti.gr από το κέντρο του Ηρακλείου.

Βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, βαρομετρικό χαμηλό κινούμενο από τις ακτές της Αφρικής προς την Κύπρο, αναμένεται να επηρεάσει με ισχυρά φαινόμενα σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου, κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική), ωστόσο επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι τοπικά πολύ έντονα και συστήνεται να υπάρξει αυξημένη προσοχή.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και προοδευτικά σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επηρεαστούν επίσης, με μικρότερη ένταση, τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας - συμπεριλαμβανομένης της Αττικής - και η Νότια Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και ενδεχομένως τοπικά έντονα φαινόμενα στην Πελοπόννησο.

Στον προγνωστικό χάρτη, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή του αθροιστικού υετού στη Νότια Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 02/06.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News