Εκλογές 2023: Ανασύσταση δυνάμεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε Χανιά και Ηράκλειο - Συνεδριάσεις διευρυμένων Ν.Ε.

Κρήτη
Εκλογές 2023: Ανασύσταση δυνάμεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε Χανιά και Ηράκλειο - Συνεδριάσεις διευρυμένων Ν.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία Κώστα Ζαχαριάδη η χθεσινή διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου - Ρητή εντολή να αποφευχθούν "αυτογκόλ" και "φάουλ" της τελευταίας στιγμής

Σε ολικό restart προχωρά o ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε επίπεδο επικοινωνιακής στρατηγικής, όπως υποστήριξε χθες Πέμπτη 1 Ιουνίου, από το Ηράκλειο το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, δίνοντας το “παρών” στη διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή μαζί με συντονιστές των Ο.Μ. και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Ηρακλείου. Όπως επισήμανε ο κ. Ζαχαριάδης, μέχρι τις εκλογές στις 25 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δε θα αναφέρεται σε μετεκλογικούς συσχετισμούς και συνεργασίες, αλλά αποκλειστικά και μόνο στο πρόγραμμά του. Αλλαγές θα υπάρξουν και στη συνθηματολογία του κόμματος, ενώ δόθηκε ρητή εντολή να αποφευχθούν “αυτογκόλ” και “φάουλ” της τελευταίας στιγμής.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η διευρυμένη συνάντηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Ηράκλειο, παρουσία του κορυφαίου στελέχους, Κώστα Ζαχαριάδη. Ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας αποκλειστικά στο neakriti.gr αναφέρθηκε αναλυτικά στην παρουσία του εδώ, καθώς σκοπός ήταν να υπάρξει ένας συγκεκριμένος και συνοπτικός απολογισμός.

«Από την αρχή της εβδομάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οργανώνει επισκέψεις στελεχών, προκειμένου να συνεδριάσουμε με τις οργανώσεις και τα όργανα του κόμματος. Σκοπός είναι να υπάρξει ένας σύντομος απολογισμός και προγραμματισμός για την εκλογική μάχη που θα έχουμε μπροστά μας στις 25 Ιουνίου. Ο χρόνος είναι πυκνός και σύντομος, αλλά είναι αρκετός. Θα προσπαθήσουμε σε αυτό το πυκνό και σύντομο χρονικό διάστημα να ανακτήσουμε την επικοινωνία με τους πολίτες που μας ψήφιζαν τα προηγούμενα χρόνια και αποφάσισαν να μη μας στηρίξουν στις τελευταίες εκλογές, αλλά ενδιαφέρονται για την πορεία μας και την τοποθέτησή μας σε μια σειρά ζητημάτων. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε με αυτούς τους πολίτες. Θέλουμε να τους ακούσουμε. Πήραμε το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν στην κάλπη και θέλουμε με θετικό τρόπο να απευθυνθούμε συνολικά στην ελληνική κοινωνία. Θεωρούμε πως το δικό μας πρόγραμμα είναι πιο κοντά στα μεγάλα ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Και αυτά δεν είναι άλλα από τις ανισότητες, το κράτος πρόνοιας, την ακρίβεια και το Ταμείο Ανάκαμψης. Όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν μια θετική ατζέντα για εμάς την επόμενη περίοδο, προκειμένου να κερδίσουμε κάθε ψήφο του κάθε πολίτη που συμμετέχει στις εκλογές και να αναζητήσουμε την ανατροπή του δυσμενούς πολιτικού συσχετισμού, όπως διαμορφώθηκε από την κάλπη της 21ης Μαΐου», υποστήριξε.

Ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα μιλάει με θετικό προγραμματικό λόγο, ενώ σκοπός είναι μέχρι τις εκλογές στις 25 Ιουνίου να γίνεται αναφορά από το σύνολο των στελεχών για προγραμματικές θέσεις. Ζητήματα όπως η Υγεία και η Παιδεία αφορούν την κοινωνία και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Αλλαγή επικοινωνιακής τακτικής - «Ώρα να μιλήσουμε για πρόγραμμα»

«Αλλάζουμε μια σειρά ζητημάτων και στην επικοινωνία και στην τακτική μας. Θα εστιάσουμε στον θετικό προγραμματικό λόγο. Δυστυχώς, με ευθύνη δική μας, αλλά όχι μόνο δική μας, την περίοδο της προεκλογικής πορείας μέχρι την 21η Μαΐου την αναλώσαμε στη συζήτηση όχι για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, αλλά από ποιους θα κυβερνηθεί η χώρα. Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να συζητήσουμε προγραμματικά και πολιτικά για μια σειρά επιλογές και νομίζω πως εκεί πέρα διαπιστώνονται μια σειρά ζητημάτων που το πρόγραμμα της Ν.Δ. δεν μπορεί να απαντήσει. Τέτοια ζητήματα είναι τα εξής: Το πρώτο είναι το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, το δεύτερο είναι το ζήτημα της προβληματικής Υγείας και Παιδείας κ.λπ. Αντί να συζητάμε για μετεκλογικούς συνασπισμούς, θα συζητάμε για προγραμματικές θέσεις και για προγραμματικό περιεχόμενο», ξεκαθάρισε.

Τέλος, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε την ανάγκη να αποφευχθούν “αυτογκόλ”, ενώ σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν και στη συνθηματολογία ως τρόπος επικοινωνίας του κόμματος.

«Αλλαγές θα υπάρξουν και στη συνθηματολογία μας. Ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας είναι επαρκής, ώστε να φανεί στην κοινωνία η σημαντική αυτή πολιτική αλλαγή και στροφή. Από τη Δευτέρα έχει συγκροτηθεί μια Εκλογική Επιτροπή με νεότερα πρόσωπα, τεχνοκράτες εγνωσμένου κύρους, σημαντικά στελέχη του κόμματος κ.λπ. Και βεβαίως πρέπει να αποφύγουμε τα “φάουλ” και τα “αυτογκόλ” με την επικοινωνία και την τηλεόραση, όπως είχαν γίνει τα τελευταία λεπτά πριν την εκλογική μάχη. Τα “αυτογκόλ” αυτά πρόσθεσαν αρνητικά στο εκλογικό αποτέλεσμα», σημείωσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News