Ρέθυμνο: Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανάπλασης στον Ορνέ – Αισθητή η αλλαγή στον οικισμό (pics)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανάπλασης στον Ορνέ – Αισθητή η αλλαγή στον οικισμό (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως είπε ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης, πρόκειται για τοπικές παρεμβάσεις τις οποίες είχε ανάγκη η Ορνέ καθώς ενισχύουν σημαντικά τις υποδομές του μικρού οικισμού

Ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις στην Τοπική Κοινότητα της Ορνέ προϋπολογισμού 130.000 ευρώ οι οποίες αφορούν στην ανάπλαση οδών εντός του οικισμού και την κατασκευή δικτύου άρδευσης.

«Η διαμόρφωση των δημοτικών οδών έγινε με βιομηχανικό δάπεδο. Με αυτές τις παρεμβάσεις ολοκληρώθηκε η ανάπλαση όλων των δρόμων οι οποίοι αναβαθμίζουν αισθητικά αλλά και λειτουργικά τον οικισμό καθώς προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια στους κατοίκους μεγάλης ηλικίας», ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης.

«Ο Δήμος υλοποιεί έργα σε κάθε οικισμό. Μικρό ή μεγάλο. Δεν υπάρχουν για εμάς δημότες δύο ταχυτήτων. Πολλοί ή λίγοι κάτοικοι. Άλλωστε με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται οι συνθήκες παραμονής ή ακόμα και επιστροφής των κατοίκων στα χωριά μας», τόνισε ο κ. Ταταράκης.

«Για αυτό τον λόγο προχωρήσαμε σε ανόρυξη γεώτρηση παροχής 45 κμ/ώρα και σύνδεση με τον ΔΕΔΔΗΕ, ενισχύοντας το υφιστάμενο αρδευτικό δίκτυο και την υπάρχουσα δεξαμενή ενώ κατασκευάσαμε και νέο δίκτυο μήκους 400 μέτρων όπου θα μπουν δυο υδροληψίες», συνέχισε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε:

«Με το συγκεκριμένο έργο αρδεύεται πλέον ολόκληρη η περιοχή η οποία έχει ένα δυναμικό πρωτογενή τομέα με φυτική παραγωγή αλλά και κτηνοτροφία. Πρόκειται λοιπόν για τοπικές παρεμβάσεις τις οποίες είχε ανάγκη η Ορνέ καθώς ενισχύουν σημαντικά τις υποδομές του μικρού μας οικισμού».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News