Χανιά: Εξιχνιάστηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες - Ο «εγκέφαλος» κινούσε τα νήματα μέσα από τη φυλακή

Κρήτη
Χανιά: Εξιχνιάστηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες - Ο «εγκέφαλος» κινούσε τα νήματα μέσα από τη φυλακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 215.372 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου 46 υποθέσεις απάτης οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Χώρας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 50 ημεδαπών εκ των οποίων 13 γυναίκες και 9 αλλοδαπών εκ των οποίων η μία γυναίκα κατηγορούμενοι, για σύσταση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες.

Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, προέκυψε ότι ημεδαπός, ο οποίος είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης είχε ενωθεί με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας και ενεργούσαν έχοντας δομημένη ιεραρχία και διακριτικούς ρόλους.

Ανωτέρω εξαπατούσαν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων κυρίως ηλικιωμένους στους οποίους προφασίζονταν οικονομικές απολαβές και με αυτό τον τρόπο τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων ,ανωτέρω δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 03.01.2022 έως και 26.04.2023 είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 215.372 ευρώ από παθόντες σε όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων 11 από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News