Συγκλονιστικό βίντεο από τον Άγιο Δημήτριο του Μυστρά, όπου στέφθηκε ο τελευταίος αυτοκράτορας - Συζήτηση στον 98,4 του Γ. Σαχίνη και του Αν. Λαυρέντζου

Κρήτη
Συγκλονιστικό βίντεο από τον Άγιο Δημήτριο του Μυστρά, όπου στέφθηκε ο τελευταίος αυτοκράτορας - Συζήτηση στον 98,4 του Γ. Σαχίνη και του Αν. Λαυρέντζου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου είναι η επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως και στον 98,4 οι ακροατές μπορούν να απολαύσουν μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση

Με τον συγγραφέα Αναστάσιο Λαυρέντζο, άρθρα του οποίου γύρω από την πολιτική, την οικονομία και τα εθνικά θέματα δημοσιεύονται κατά καιρούς σε διάφορα σάιτ, θα συνομιλήσει στην εκπομπή του Ράδιο 98,4 τη Δευτέρα το πρωί ο Γιώργος Σαχίνης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λαυρέντζος έχει γράψει βιβλία που αφορούν θέματα Φυσικής, αλλά και άλλα όπως «Η Θράκη στο μεταίχμιο» και «Σιωπηρή Άλωση».

Και μιας και τη Δευτέρα είναι η μαύρη επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως, ο συγγραφέας, όπως ο ίδιος κάνει γνωστό μέσω tweet του, θα συνομιλήσει με τον Γιώργο Σαχίνη για την πορεία προς την πτώση της Πόλης στους Τούρκους.

Μάλιστα, ανέβασε και σχετικό βίντεο που μας προϊδεάσει για τη ραδιοφωνική συζήτηση της Δευτέρας, θέλοντάς προφανώς να μας βάλει στο κλίμα, από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στον Μυστρά, απ’ όπου ξεκίνησε ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, που έπεσε μαχόμενος για να μην καταλήξει η Πόλη στα χέρια των Τούρκων.

Στο tweet του ο κ. Λαυρέντζος αναφέρει τα εξής:

«Αυτή είναι η εικόνα που αντίκρυσε ο Κωνσταντίνος ΙΑ’ Παλαιολόγος όταν μπήκε στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου στον Μυστρά για να στεφθεί τελευταίος αυτοκράτορας. Δευτέρα 29/5, 11:05 π.μ. μιλάμε με τον @GiorgosSahinis στο radio984 για την πορεία προς την Άλωση».

Δείτε το tweet:

Ποιος είναι ο Αναστάσιος Λαυρέντζος

Ο Αναστάσιος Λαυρέντζος γεννήθηκε στον Πειραιά. Έχει αποφοιτήσει από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή και έχει σπουδάσει Φυσική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαθέτει μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης (MSc) στη Φυσική (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και στα Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος στον τομέα Διαχείρισης Κινδύνων σε μεγάλους ελληνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης ως επιστημονικός επιμελητής. Άρθρα του γύρω από την πολιτική, την οικονομία και τα εθνικά ζητήματα δημοσιεύονται τακτικά σε ιστοσελίδες. Η αρθρογραφία του είναι συγκεντρωμένη στο προσωπικό του ιστολόγιο enausis.blogspot.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News