Ο Γιάννης Κουράκης για την Επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Κρήτη
Ο Γιάννης Κουράκης για την Επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δήλωση του Προέδρου ΠΕΔ Κρήτης για την Επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

«Έναν αιώνα σχεδόν από τον σκληρό και απάνθρωπο αυτό ξεριζωμό, η Ελλάδα συνεχίζει και εντείνει παγκοσμίως τις προσπάθειες, της πλήρους και διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων, στο μηνυμά του, ο Πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης για την Επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Τιμούμε και φέτος με σεβασμό και συγκίνηση, την επέτειο μιας μελανής ιστορικής σελίδας, τον ξεριζωμό και την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους, που όσοι διασώθηκαν από τις βάρβαρες επιδρομές πήραν τον σκληρό δρόμο της προσφυγιάς.

Σε όποιο σημείο της χώρας μας κι αν εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τον Πόντο, κατόρθωσαν όχι μόνο να αποδείξουν ότι πρόκειται για ένα καθαρό και αδιάσπαστο τμήμα του Ελληνισμού, αλλά και να διαπρέψουν σε όλα τα δημιουργικά πεδία, κυρίως δε του Πολιτισμού και της Οικονομίας.

Έναν αιώνα σχεδόν από τον σκληρό και απάνθρωπο αυτό ξεριζωμό, η Ελλάδα συνεχίζει και εντείνει παγκοσμίως τις προσπάθειες, της πλήρους και διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που αποτελεί τον μοναδικό τρόπο αποκατάστασης της Ιστορικής πραγματικότητας και δικαίωσης των αγώνων για Ελευθερία και Πρόοδο των λαών

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News