Κρήτη: Άνοιξε τις πύλες της η 5η AgroExpo στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Κρήτη: Άνοιξε τις πύλες της η 5η AgroExpo στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 5η Αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας θα μείνει ανοικτή για το κοινό που καταφθάνει από όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα  μέχρι το βράδυ της  Κυριακής 28 Μαΐου 2023 στον υπαίθριο χώρο της πρώην ΑΓΡΕΧ Στο 3ο χλμ Ιεράπετρας Γρα Λυγιάς

Ολοκληρώθηκαν  οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της 5ης Αγροτικής Έκθεσης AgroExpo 2023  της Ιεράπετρας και άνοιξαν οι πύλες της για το κοινό στις 4:00 το απόγευμα  της Παρασκευή 26 Μαΐου, ενώ στις 7:00  Έκθεση εγκαινιάστηκε από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο.

Η 5η Αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας θα μείνει ανοικτή για το κοινό που καταφθάνει από όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα  μέχρι το βράδυ της  Κυριακής 28 Μαΐου 2023 στον υπαίθριο χώρο της πρώην ΑΓΡΕΧ Στο 3ο χλμ. Ιεράπετρας Γρα Λυγιάς.

«Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η συμμετοχή εκθετών από όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας πλήρως όλο τον εκθεσιακό χώρο με 84 περίπτερα και υπαίθριους εκθέτες. Στόχος της Έκθεσης είναι η προβολή νέων προϊόντων και υπηρεσιών με παρουσιάσεις και ομιλίες από ειδικούς σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Η πιο αγροτική περιοχή της Ελλάδας, η Ιεράπετρα», υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες, αποτελώντας το σημείο συνάντησης του πρωτογενή τομέα. Μια έκθεση θεσμός που ανταγωνίζεται τις μεγαλύτερες αγροτικές εκθέσεις της χώρας και όχι μόνο, αναμένεται και φέτος να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με ομιλίες, δράσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις», μας είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης Το ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή: 16:00-21:00 / Σάββατο & Κυριακή: 10:00-21:00.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της διοργάνωσης ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να στηρίξουν την Έκθεση, τονίζοντας ότι , « η 5ηAgroexpo Ιεράπετρα 2023 είναι σε όλα έτοιμη, για να ανοίξει τις πύλες της σε εκατοντάδες εκθέτες και επισκέπτες όχι μόνο από το Λασίθι και ολόκληρη την Κρήτη αλλά και από την υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό, για τρεις ημέρες, από τις 26 έως τις 28 Μαΐου.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV.

Κάλεσμα του κ. Καλαντζάκη

Ο Δήμος Ιεράπετρας στηρίζει και φέτος τη διοργάνωση της Αγροτικής Έκθεσης, σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου και την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς ο αγροτικός κλάδος είναι η καρδιά  της Ιεράπετρας και αποτελεί κινητήρια δύναμη και κεντρικό αναπτυξιακό μας μοχλό.

Πρόκειται για μια έκθεση θεσμό, που συναγωνίζεται τις μεγαλύτερες αγροτικές εκθέσεις της χώρας και όχι μόνο, και αναμένεται και φέτος να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με ομιλίες, δράσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Στόχος της είναι οι αγρότες να ενημερωθούν για όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο τους, να αναδείξει και να προωθήσει νέες ιδέες, καινοτόμες πρακτικές στον πρωτογενή τομέα, που βοηθούν τον αγροτικό κόσμο να παράγει πιο ανταγωνιστικά προϊόντα, για να μπορεί να ταξιδεύει στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, καθώς και να προβάλει και να στηρίξει τη συνεργασία των αγροτικών επιχειρήσεων.

Μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης αυτής της προσπάθειας προσκαλώ όλους τους Γεραπετρίτες, τους Λασιθιώτες και ιδιαίτερα τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης να συμμετέχουν και να ενισχύσουν έμπρακτα με την παρουσία τους την έκθεση, αποκομίζοντας οι ίδιοι πολλαπλά οφέλη», κατέληξε ο κ. Καλαντζάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News