default-image

Εκλογές 2023: Οι σταυροί στο Ηράκλειο αποκαλύπτουν τα δίπολα που «έπαιξαν» σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Κρήτη
Εκλογές 2023: Οι σταυροί στο Ηράκλειο αποκαλύπτουν τα δίπολα που «έπαιξαν» σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νεαρός και νεοεμφανιζόμενος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να "κερδίσει" τον πολύπειρο υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη στους μισούς δήμους!

Την όχι απλά μεγάλη, αλλά εντυπωσιακή... δυναμική τού νέου σε ηλικία, αλλά και νεοεμφανιζόμενου στον εκλογικό στίβο Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη έρχεται να καταδείξει η “ακτινογραφία” της σταυροδοσίας ανά δήμο του νομού Ηρακλείου, που παρουσιάζει σήμερα το neakriti.gr.

Στην 1η του συμμετοχή σε εθνικές εκλογές, ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης δεν πέτυχε απλώς να εκλεγεί εύκολα και πανηγυρικά βουλευτής στη 2η θέση, σε κοντινή μάλιστα... απόσταση από τον πολύπειρο Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά κατάφερε να κερδίσει στη “μάχη” του σταυρού τον υφυπουργό Αθλητισμού σε 4 από τους 8 δήμους του νομού Ηρακλείου!

Στους δήμους Μινώα Πεδιάδας, Μαλεβιζίου, Αρχανών-Αστερουσίων και Βιάννου, ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης “έβαλε από κάτω” τον Λευτέρη Αυγενάκη και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα με εμφατικό τρόπο, τέτοιον που θα πρέπει να προβληματίζει άρδην τον υφυπουργό Αθλητισμού, που με βάση την εμπειρία, αλλά και την κυβερνητική του θέση δε θα περίμενε ποτέ να χάσει τη “μάχη” στους μισούς δήμους...

Από εκεί και πέρα, η “ακτινογραφία” της σταυροδοσίας έρχεται να αποτυπώσει τη δύναμη της καταγωγής, αλλά και της εντοπιότητας από πλευράς δραστηριοποίησης-ενασχόλησης με τα κοινά. Δύο παράγοντες που μέτρησαν αποφασιστικά στη “μάχη” του σταυρού, όπως φανερώνουν ορισμένες επιμέρους πρωτιές ή υψηλά πλασαρίσματα από τα ψηφοδέλτια των τριών πρώτων σε δύναμη κομμάτων σε κάποιες περιπτώσεις δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Πρώτος ο Κεφαλογιάννης στον δήμο Μινώα Πεδιάδας

Άξιο αναφοράς ήταν το αποτέλεσμα της σταυροδοσίας στον σεισμόπληκτο δήμο Μινώα Πεδιάδας, καθώς η “γαλάζια” πρωτιά πήγε στον Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη. Ο νεοεμφανιζόμενος και νέος σε ηλικία υποψήφιος ήρθε 1ος με 1.594 ψήφους, βάζοντας “από κάτω του” τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, σε μια επιμέρους ήττα για τον ίδιο, που προφανώς αποτελεί και μήνυμα των ψηφοφόρων που θα πρέπει να λάβει υπόψη του.

“Μάχη σώμα με σώμα” έδωσαν στην κάλπη του δήμου Μινώα Πεδιάδος Γρηγόρης Πασπάτης και Γιώργος Ματαλλιωτάκης, με τον πρώτο να επικρατεί με 20 μόλις ψήφους διαφορά.

Ανατροπή είχαμε ωστόσο στον σεισμόπληκτο δήμο και για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πίσω από τον 1ο Χάρη Μαμουλάκη (973 ψήφους) συναντάμε όχι τον Σωκράτη Βαρδάκη (860), αλλά τον Νίκο Ηγουμενίδη (948).

Ανατροπή στον δήμο Μινώα Πεδιάδος και για το ΠΑΣΟΚ, καθώς την πρωτιά δεν την πήρε η Ελένη Βατσινά, αλλά ο Παύλος Μπαριτάκης με 1.318 ψήφους.

“Πύρρειος νίκη” Αυγενάκη στον δήμο Ηρακλείου

Στον δήμο Ηρακλείου, από πλευράς Ν.Δ. η κατάταξη της σταυροδοσίας δεν ακολούθησε ακριβώς τη συγκεντρωτική κατάταξη σε επίπεδο νομού.

Εδώ, ο Μάξιμος Σενετάκης με 11.874 ψήφους προσπέρασε τον 2ο συνολικά στον νομό Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη που έλαβε 10.245 ψήφους, ενώ έφτασε σε απόσταση αναπνοής τον Λευτέρη Αυγενάκη (12.021). Η επίδοση του Μάξιμου Σενετάκη δεν προξενεί εντύπωση, αφού είναι γνωστό ότι έχει μεγάλη δυναμική στο αστικό πληθυσμιακό κομμάτι, ενώ μάλλον δε θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση με την επίδοσή του o υφυπουργός, του οποίου το μότο ότι «άλλαξε το Ηράκλειο τα 4 τελευταία χρόνια» δε φαίνεται να έτυχε της αναγνώρισης που ο ίδιος προφανώς προσδοκούσε στην κάλπη.

Και αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι ο μεν Μάξιμος Σενετάκης πήρε στον δήμο Ηρακλείου πάνω από το 50% των συνολικών του ψήφων σε επίπεδο νομού (εν προκειμένω 11.874 από τους 21.927), αλλά ο δε Λευτέρης Αυγενάκης έλαβε αισθητά κάτω από το 50% (12.021 από τους 26.682).

Αντίθετα με τον Λευτέρη Αυγενάκη, όλοι σχεδόν οι “γαλάζιοι” υποψήφιοι πήραν από 50% και άνω των συνολικών ψήφων τους στον δήμο Ηρακλείου, με χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις του Γρηγόρη Πασπάτη (πήρε στο Ηράκλειο 8.437 από τις 15.971 ψήφους στον νομό) και της Γωγώς Μηλάκη (έλαβε στον δήμο Ηρακλείου 5.447 από τις 9.632 ψήφους της).

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, η πρωτοκαθεδρία του Χάρη Μαμουλάκη στον δήμο Ηρακλείου επιβεβαιώθηκε και αυτή τη φορά στην κάλπη, όπως είχε γίνει και το 2019.

Τότε, βεβαίως, ο κ. Μαμουλάκης είχε λάβει μόνο στον δήμο Ηρακλείου όσες περίπου ψήφους έλαβε τώρα σε όλο τον νομό, κάτι βεβαίως που έρχεται σε φυσική συνάρτηση με τη γενικότερη απώλεια δυναμικής και ψήφων συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου.

Όπως αναμενόταν, ο δήμος Ηρακλείου αποδείχτηκε “κάστρο” για τον βουλευτή και επί σειρά ετών αντιδήμαρχο που έλαβε 8.035 από τις 13.692 συνολικά ψήφους του.

Αντίθετα, μάλιστα, με τη συγκεντρωτική εικόνα, όπου Χάρης Μαμουλάκης και Σωκράτης Βαρδάκης δεν είχαν μεγάλη διαφορά (13.692 ψήφους για Μαμουλάκη, 13.216 για Βαρδάκη), στον δήμο Ηρακλείου η μεταξύ τους διαφορά ήταν αρκετά μεγαλύτερη (895 ψήφοι παραπάνω για τον Χάρη Μαμουλάκη).

Τρίτος στον δήμο Ηρακλείου ήρθε αυτή τη φορά ο Νίκος Ηγουμενίδης με 5.704 ψήφους, ο οποίος στις εκλογές του 2019 είχε έρθει 5ος (πίσω τότε από τους Σπύρο Δανέλη και Γιάννη Μιχελογιαννάκη που όμως δεν ήταν υποψήφιοι αυτή τη φορά).

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, η κορυφή της κατάταξης της σταυροδοσίας ήταν “καρμπόν” στον δήμο Ηρακλείου με τη συνολική κατάταξη στον νομό, με πρώτη και εδώ την Ελένη Βατσινά που γενικώς “έσπασε” πανελλαδικώς όλα τα “κοντέρ” για το κόμμα και άφησε 2ο τον Φραγκίσκο Παρασύρη. Η Ελένη Βατσινά έλαβε 4.927 ψήφους στον δήμο Ηρακλείου και ο Φραγκίσκος Παρασύρης 4.754.

Η ανατροπή σε επίπεδο δήμου Ηρακλείου ήρθε ωστόσο στην 3η θέση, την οποία πήρε λαμβάνοντας 4.139 ψήφους ο νομικός και γιος του δημάρχου Ηρακλείου, Φραγκίσκος Λαμπρινός, ο οποίος συνολικά ήταν 6ος στην “πράσινη” κατάταξη...

Στους υπόλοιπους δήμους

* Καθαρή επικράτηση Κεφαλογιάννη έναντι Αυγενάκη στον δήμο Αρχανών-Αστερουσίων: Σε επικράτηση του Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη έναντι του Λευτέρη Αυγενάκη εξελίχθηκε η “μάχη” του σταυρού στον δήμο Αρχανών-Αστερουσίων. Ο νεοεκλεγείς βουλευτής έλαβε 2.021 ψήφους, έναντι 1.726 του υφυπουργού.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, πρώτος με διαφορά ήρθε στον δήμο Αρχανών-Αστερουσίων ο Φραγκίσκος Παρασύρης, που σάρωσε με 1.237 ψήφους.

*Εμφατική νίκη Κεφαλογιάννη στον δήμο Βιάννου : Ακόμα πιο εμφατική ήταν η επικράτηση του Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη στον δήμο Βιάννου, καθώς έλαβε 497 ψήφους έναντι μόλις 388 του Λευτέρη Αυγενάκη. Μια διαφορά δηλαδή 109 ψήφων για έναν τόσο μικρό από πλευράς πληθυσμού και εκλογικού σώματος δήμο.

Στον δήμο Βιάννου η “μάχη” του σταυρού για τον ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε καθαρά στην εντοπιότητα, με τους δύο Βιαννίτες Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη να παίρνουν την 1η και 2η θέση με 690 και 563 ψήφους αντίστοιχα, αφήνοντας πολύ πίσω τον 1ο της συνολικής κατάταξης Χάρη Μαμουλάκη, που έλαβε 159 ψήφους.

Ομοίως, η εντοπιότητα έκρινε τη σταυροδοσία και στο ΠΑΣΟΚ, με τον πρώην δήμαρχο Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη να “σαρώνει” στον τόπο του με 871 ψήφους, πολύ πάνω από τους υπόλοιπους.

*Μεγάλη διαφορά Κεφαλογιάννη από Αυγενάκη στο Μαλεβίζι: Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη έβγαλε πρώτο η κάλπη στον δήμο Μαλεβιζίου και μάλιστα με αρκετά σημαντική υπέρ του διαφορά 335 ψήφων από τον 2ο Λευτέρη Αυγενάκη. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος σε σταυρούς, όπως αναμενόταν, ήρθε ο Χάρης Μαμουλάκης (1.564), ενώ από πλευράς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. αποτυπώθηκε η μεγάλη δυναμική των 2 υποψηφίων που έχουν ως σημείο αναφοράς τους το Μαλεβίζι, δηλαδή της Ελένη Βατσινά (2.026) και του Λάμπρου Βαμβακά (1.824), ο οποίος ήρθε 2ος, πάνω από τον Φραγκίσκο Παρασύρη.

Τι είχε γίνει στη “μάχη” του σταυρού το 2019

Στις εκλογές του 2019, στον δήμο Ηρακλείου, από πλευράς Ν.Δ. η κατάταξη της σταυροδοσίας είχε την ίδια εικόνα με τη συγκεντρωτική κατάταξη σε επίπεδο νομού. Πρώτος σε σταυρούς είχε βγει τότε ο Λευτέρης Αυγενάκης με 10.206. Πολύ κοντά του ήταν ο Μάξιμος Σενετάκης, που έλαβε 9.981 σταυρούς. Ο Γρηγόρης Πασπάτης πήρε 7.997 ψήφους, ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης 5.822, η Θεανώ Βρέντζου 5.399, ο Γρηγόρης Ροκαδάκης 4.036, η Νικολέτα Σφακιανάκη 3.667, ο Νίκος Τζώρτζογλου 2.904, ο Ανδρέας Στρατάκης 1.526, η Εύα Σημαιάκη 1.280 και η Ελένη Τσαντηράκη 910 ψήφους.

Η κατάταξη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Ηρακλείου το 2019 ήταν: Χάρης Μαμουλάκης (13.045), Σωκράτης Βαρδάκης (10.247), Σπύρος Δανέλλης (8.740), Γιάννης Μιχελογιαννάκης (8.871), Νίκος Ηγουμενίδης (7.627), Βασίλης Σμπώκος (7.135), Μανόλης Αλιφιεράκης (6.173), Κατερίνα Δουλγεράκη (5.483), Ελένη Αυγουστάκη (4.705), Χρυσάνθη Καμπουράκη (3.504) και Στέλλα Λεκανάκη (2.239).

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., 1ος σε ψήφους στον δήμο Ηρακλείου είχε έρθει ο Βασίλης Κεγκέρογλου με 4.254, ενώ 2η, καταγράφοντας πολύ υψηλή επίδοση, η Ελένη Βατσινά με 1.807 ψήφους, ενώ ο Χρήστος Στρατάκης είχε λάβει 1.454 ψήφους.

*Δήμος Χερσονήσου: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις προηγούμενες εθνικές εκλογές είχε ο δήμος Χερσονήσου, όπου η κάλπη ανέδειξε 3η από πλευράς Ν.Δ. την πρωτοεμφανιζόμενη Νικολέτα Σφακιανάκη.

Οι σταυροί για τους υποψηφίους της Ν.Δ. στον δήμο Χερσονήσου είχαν ως εξής: Λευτέρης Αυγενάκης (2.374), Μάξιμος Σενετάκης (1.645), Νικολέτα Σφακιανάκη (1.377), Γιώργος Ματαλλιωτάκης (1.375), Γρηγόρης Πασπάτης (1.183), Θεανώ Βρέντζου (1.096), Γρηγόρης Ροκαδάκης (828), Νίκος Τζώρτζογλου (580), Ελένη Τσαντηράκη (316), Ανδρέας Στρατάκης (238) και Εύα Σημαιάκη (192).

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε επίσης μια αναμενόμενη διαφοροποίηση στον δήμο Χερσονήσου. Δεύτερος σε σταυρούς, με πολύ μικρή διαφορά πίσω από τον Χάρη Μαμουλάκη, είχε αναδειχτεί ο πρώην δήμαρχος Χερσονήσου, Σπύρος Δανέλλης.

Κατά σειρά, η σταυροδοσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Χάρης Μαμουλάκης (1.496), Σπύρος Δανέλλης (1.454), Σωκράτης Βαρδάκης (1.208), Νίκος Ηγουμενίδης (928), Βασίλης Σμπώκος (827), Γιάννης Μιχελογιαννάκης (804), Μανόλης Αλιφιεράκης (679), Κατερίνα Δουγλεράκη (613), Ελένη Αυγουστάκη (605), Χρυσάνθη Καμπουράκη (360) και Στέλλα Λενακάκη (272).

Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., ο Βασίλης Κεγκέρογλου, που ήρθε 1ος, πήρε 780 ψήφους, ο Χρήστος Στρατάκης 544, ενώ η Ελένη Βατσινά έλαβε 381 ψήφους.

*Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων: Υψηλή “πτήση” σε επίπεδο σταυρών είχε καταγράψει το 2019 στον δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, κάτι που δεν προξενεί έκπληξη μιας και θεωρούταν προ κάλπης από τις δυνατές περιοχές της, η Θεανώ Βρέντζου, η οποία με 1.288 ψήφους ήρθε 2η πίσω από τον Λευτέρη Αυγενάκη (1.755).

Η Θεανώ Βρέντζου άφησε πίσω της τον Μάξιμο Σενετάκη, που ήρθε 3ος (1.181 ψήφοι), ενώ ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης (1.066) προσπέρασε τον Γρηγόρη Πασπάτη (996), αφήνοντάς τον στην 5η θέση.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, δυνατός “παίχτης” στη “μάχη” του σταυρού στον δήμο Αρχανών-Αστερουσίων είχε αναδειχτεί ο Βασίλης Σμπώκος, ο οποίος λόγω και της δυναμικής στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, τον οποίο εκπροσωπεί, αλλά και λόγω ίσως οικογενειακών δεσμών (η μητέρα του είναι από το Χαράκι), πλασαρίστηκε (με 1.267 σταυρούς) στην 3η θέση, πίσω από τον 1ο Χάρη Μαμουλάκη (1.624) και τον 2ο Σωκράτη Βαρδάκη (1.402).

Στην 4η θέση ήρθε ο Νίκος Ηγουμενίδης με 1.172 ψήφους.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., την πρώτη 3άδα αποτελούσαν οι Βασίλης Κεγκέρογλου (832 ψήφοι), Δημήτρης Μπρίμης (803) και Χρήστος Στρατάκης (455).

*Δήμος Μαλεβιζίου: Στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, ψηλή “πτήση” για τον Ανδρέα Στρατάκη, όπως αναμενόταν βεβαίως λόγω καταγωγής του από την περιοχή, επεφύλασσε η εικόνα της σταυροδοσίας από πλευράς Ν.Δ. στον δήμο Μαλεβιζίου, όπου μάλιστα ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης και η Θεανώ Βρέντζου προσπέρασαν τον Γρηγόρη Πασπάτη. Αναλυτικά, στον δήμο Μαλεβιζίου οι σταυροί από πλευράς Ν.Δ. είχαν: Λευτέρης Αυγενάκης (2.184), Μάξιμος Σενετάκης (1.553), Γιώργος Ματαλλιωτάκης (1.359), Θεανώ Βρέντζου (1.193), Γρηγόρης Πασπάτης (1.136), Ανδρέας Στρατάκης (1.047), Νικολέτα Σφακιανάκη (761), Γρηγόρης Ροκαδάκης (716), Νίκος Τζώρτζογλου (631), Εύα Σημαιάκη (394) και Ελένη Τσαντηράκη (152).

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, θεαματική, όπως αναμενόταν, ήταν η επίδοση του Χάρη Μαμουλάκη, που ήρθε 1ος (με 2.833 ψήφους), ενώ 2ος ήρθε ο Σωκράτης Βαρδάκης (2.113 σταυροί).

Τρίτος, σε συνάρτηση προφανώς με τη μεγάλη δυναμική της ανωγειανής κοινότητας στον συγκεκριμένο δήμο, ήρθε ο Βασίλης Σμπώκος (1.716 ψήφους).

Στο μέτωπο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προνομιακός χώρος θεωρείτο εκλογικά για την Ελένη Βατσινά ο δήμος Μαλεβιζίου και το απέδειξε με την πρωτιά της (953 σταυροί), αφήνοντας 2ο τον Βασίλη Κεγκέρογλου (703), ενώ 3ος ήρθε ο Χρήστος Στρατάκης (296).

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Δ. ΑΡΧΑΝΩΝ Δ. ΒΙΑΝΝΟΥ Δ. ΓΟΡΤΥΝΑΣ Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Δ. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ Δ. ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ Δ. ΦΑΙΣΤΟΥ Δ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΛΟΙΠΑ ΣΥΝΟΛΟ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΨΗΦΟΙ 63.908 35,47%

ΑΝΔΡΕΑΚΗ 718 182 493 7.179 1.220 772 606 1.250 130 12.550

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ 1.726 388 1.884 12.021 2.409 1.586 3.800 2.555 313 26.682

ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ 1.234 111 208 2.251 324 567 231 301 79 5.306

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ 2.021 497 1.511 10.245 2.744 1.594 2.310 2.137 337 23.396

ΚΤΙΣΤΑΚΗ 115 30 163 1.635 255 134 135 363 68 2.898

ΜΑΤΑΛΙΩΤΑΚΗΣ 1.011 220 1.301 6.126 2.096 1.057 1.649 1.374 69 14.903

ΜΗΛΑΚΗ 592 118 367 5.447 713 778 329 1.175 113 9.632

ΜΠΑΜΙΕΔΑΚΗ 332 68 249 2.736 601 363 372 480 68 5.269

ΠΑΣΠΑΛΑΚΗ 200 29 190 1.983 380 163 170 284 51 3.450

ΠΑΣΠΑΤΗΣ 883 212 1.061 8.347 1.209 1.077 1.796 1.251 135 15.971

ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ 1.329 358 1.520 11.874 2.037 1.282 1.172 2.146 209 21.927

ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΟΙ 40.938 22.93%

ΑΡΜΟΥΤΑΚΗΣ 282 35 595 2.721 379 197 1.233 297 72 5.811

ΒΑΡΔΑΚΗΣ 936 690 799 7.140 1.233 860 563 890 105 13.216

ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ 870 563 690 5.704 1.050 948 628 627 121 11.201

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ 244 49 716 3.048 397 230 702 290 85 5.761

ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ 302 107 318 3.516 521 257 204 352 84 5.661

ΜΑΚΡΗ 634 111 315 4.227 488 750 242 886 88 7.741

ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ 823 159 632 8.035 1.564 973 559 829 118 13.692

ΜΑΝΟΥΡΑΣ 397 49 406 1.588 345 761 202 201 25 3.974

ΜΑΡΗ 313 88 195 3.362 503 334 263 345 80 5.483

ΣΜΠΩΚΟΣ 919 139 1.070 4.376 1.140 492 888 503 51 9.578

ΤΣΟΥΚΑΛΑ 231 49 167 2.795 388 200 230 367 89 4.516

ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΟΙ 38.925 21,81

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 3.192 1.011 3.459 16.806 4.272 3.344 3.646 2.908 287 38.925

ΒΑΜΒΑΚΑΣ 724 114 814 3.890 1.847 643 738 573 43 9.386

ΒΑΤΣΙΝΑ 888 165 1.135 4.927 2.026 1.218 946 833 74 12.212

ΒΕΪΣΑΚΗ 204 53 455 916 95 102 1.628 121 24 3.598

ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ 858 94 666 4.139 543 563 1.032 565 42 8.502

ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ 207 46 147 1.095 172 210 141 854 42 2.914

ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ 696 871 587 3.157 411 1.318 518 611 45 8.214

ΞΥΛΟΥΡΗΣ 760 103 1.411 3.635 1.345 478 633 516 60 8.941

ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ 1.237 137 1.261 4.754 1.302 984 1.178 743 50 11.646

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ 538 147 529 1.760 335 706 488 507 62 5.072

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ 120 13 144 1.042 145 136 262 202 27 2.091

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News