Εκλογές 2023: Υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει ο Γιώργος Κουμεντάκης από την Κρήτη

Κρήτη
Εκλογές 2023: Υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει ο Γιώργος Κουμεντάκης από την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πρόκειται να ορκιστεί με την υπόλοιπη υπηρεσιακή κυβέρνηση αύριο - Ο Γιώργος Κουμεντάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο

Ο Γιώργος Κουμεντάκης αναλαμβάνει υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πρόκειται να ορκιστεί με την υπόλοιπη υπηρεσιακή κυβέρνηση αύριο, μετά την ορκωμοσία του νέου υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά.

Ποιος είναι ο Γιώργος Κουμεντάκης

Ο Γιώργος Κουμεντάκης είναι συνθέτης. Το 2004 διορίστηκε μουσικός διευθυντής και δημιουργός του μουσικού σεναρίου για τις τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ από το 2017 ανέλαβε τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Γιώργος Κουμεντάκης γεννήθηκε το 1959 στο Ρέθυμνο από τον Ιωάννη και την Ευαγγελία Κουμεντάκη. Έλαβε τα πρώτα του μαθήματα μουσικής το 1964 στο Ωδείο Ρεθύμνου, μαθαίνοντας ακορντεόν και πιάνο, ενώ ξεκίνησε τις πρώτες του απόπειρες να συνθέσει στην ηλικία των 15. Το 1977 συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο της Αθήνας, με καθηγητή τον Διαμαντή Διαμαντόπουλο. Συν τοις άλλοις, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Πιερ Μπουλέζ, τον Γκιέργκι Λίγκετι, τον Ιάννη Ξενάκη και τον Αλεξάντερ Γκερ.

Την Κυριακή στις 6 μ.μ. η ορκωμοσία των βουλευτών

Σημειώνεται ότι επισπεύδεται κατά τέσσερις ημέρες η σύγκληση της Βουλής που προήλθε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με νεότερο διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και μετά από σχετική πρόταση της κυβέρνησης, η Βουλή θα συγκληθεί σε Α' Τακτική Σύνοδο την Κυριακή (28/5), αντί της Πέμπτης (1/6), όπως είχε οριστεί με το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της προηγούμενης Βουλής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News